E. sveikatos atkurti kol kas nepavyko, tai gali užtrukti kelias dienas | KaunoDiena.lt

E. SVEIKATOS ATKURTI KOL KAS NEPAVYKO, TAI GALI UŽTRUKTI KELIAS DIENAS

  • 5

Registrų centro specialistams kol kas nepavyko atkurti e. sveikatos sistemos, kurios veikla sutriko prieš savaitę, pirmadienį pranešė įmonės atstovai.

Registrų centro Informacinių technologijų centro vadovas Mantas Rameika sako, kad e.sveikatos duomenų bazė labai didelė, todėl procesas gali užtrukti kelias dienas.

„Registrų centro komanda dirbo visą savaitgalį, per naktį, deja, užstrigome paskutiniame žingsnyje, bandysime kreiptis į gamintoją pagalbos“, – LRT radijui sakė Registrų centro atstovas.

„Kalbam apie dienas. Jeigu būtų duomenų bazė mažesnė, būtų galima greičiau tai padaryti, bet dabar kiekvienas pajudinimas trunka dienomis“, – aiškino jis.

Tiesiog atstatinėjant į produkcinę sistemą, lūžtame ties paskutiniu žingsniu.

Tačiau M. Rameika įsitikinęs, kad „situaciją dar galima pataisyti, yra tik laiko klausimas“.

„Turime atsargines kopijas ir manome, kad jos yra geros. Tiesiog atstatinėjant į produkcinę sistemą, lūžtame ties paskutiniu žingsniu“, – teigė jis.

Po Vilniuje vykusios liūties praėjusio pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Manau, kad ir su

mūsų kariuomene tas pats. Pystels stipresnė liūtis ir neveiks nei kompai, nei vienas padalinys, o gražuoliai su gražuolėm nuo žurnalų viršelių, čiuož pirmi slėptis.Pasirodys, kad viskam amen. Čia lietuviškų vagių verslai ir tvarka tokia.

...

Eilini karta, registru centre tvyro chaosas ir nekompetencija, gal uzteks valdantiems kisti savus ir daryti balagana. Vadovas tikrai turetu buti ismestas ir dar teisiamas uz aplaidu pareigu atlikima.

Bitė Maja

Ar tik nereiktų , kad atsakingi registrų centro šulai už tokį darbo visoje medicinos sistemoje žlugdymą , atsakytų gera finansine kompensacija , nes už registrų aplaidų darbą - galima ir reikia bausti pet kišenę !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS