Maisto gamintojams – grasinimai dėl per riebių, per sūrių ar per daug prisaldintų patiekalų | KaunoDiena.lt

MAISTO GAMINTOJAMS – GRASINIMAI DĖL PER RIEBIŲ, PER SŪRIŲ AR PER DAUG PRISALDINTŲ PATIEKALŲ

  • 2

Vokietijos maisto pramonės ministras griežtai sukritikavo šalies maisto gamintojus, kurie faktiškai ignoravo dar 2018 m. pasiektą susitarimą radikaliai sumažinti maisto prekėse druskos, cukraus ir riebalų kiekį, praneša LNK.

Pavyzdžiui, miuslių pakuotėje yra 38 standartiniai kubeliai cukraus, gatavoje picoje yra net 41 g riebalų, o keptos vištos porcijoje – net 4,5 g druskos. Taigi susitarimas dėl tokio smarkiai perdirbto maisto sudėties pagerinimo neveikia.

„Mus, žmones, be abejo veikia skanaus maisto formulė, o tai druska, cukrus ir riebalai. Mums tai tiesiog skanu. Ir mes perkame tai, kas skanu. O jeigu tokių dalykų maiste sumažėja, imame kažko pasigesti“, – teigė mitybos ekspertas Volkelis Manzas.

Maisto prekių gamintojai teisinasi, kad pakeisti patiekalų receptūrą nėra taip paprasta.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Produkto savybės turi būti išlaikytos. Kai kalbam apie maisto saugą, pavyzdžiui, apie druską, ji lemia maisto produkto galiojimo laiką. Ir, be abejo, dar vienas labai svarbus dalykas – skonis“, – kalbėjo Vokietijos maisto asociacijos atstovė Manon Struck-Pacyna.

Kita vertas, smarkiai perdirbtas maistas su akivaizdžiai per dideliu druskos, cukraus ir riebalų kiekiu ir Vokietijoje yra viena pagrindinių antsvorio priežasčių. O ši socialinio mąsto liga pridaro vokiečiams, kaip ir kitų pramoninių šalių gyventojams, vis daugiau problemų, taip pat ir smarkiai apkraudama sveikatos apsaugos sistemą. Dėl tokios padėties Vokietijos federalinė valdžia faktiškai pagrasino maisto gamintojams tikrai drakoniškomis priemonėmis, jei jie vietoj sveiko maisto ir toliau bandys pardavinėti per riebius, per sūrius ar per daug prisaldintus patiekalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Evil

Nuo durnumo vaistu nera. Kitko tiketis is tokiu nevisprociu ir negalima, juk tai vakaru kultura. Nieko nuostabaus

Anonimas

o kiek tuose produktuose chemijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS