Žiemiškame „Sveikatos“ numeryje: kaip nugalėti sveikatą ir gyvenimo džiaugsmą vagiantį drakoną | KaunoDiena.lt

ŽIEMIŠKAME „SVEIKATOS“ NUMERYJE: KAIP NUGALĖTI SVEIKATĄ IR GYVENIMO DŽIAUGSMĄ VAGIANTĮ DRAKONĄ

  • 0

„Drąsūs žmonės drakonų nežudo – jie juos pasikinko!“ – sėkmingų ir drąsių Naujųjų linki Medeina Andriulienė. Nuomonės formuotoja, tarptautinės komunikacijos specialistė, tapusi žurnalo „Sveikata“ žiemos numerio viršelio veidu, kaip visada, griauna daugelį stereotipų. Ar tikrai įmanoma sustiprinti imunitetą, ar tikrai vaikams kenkia ekranai – į šiuos ir kitus, regis, vieną atsakymą turinčius klausimus Medeina turi savąjį. Dažnai – nustebinantį ir priverčiantį susimąstyti.

Naujasis žurnalo „Sveikata“ numeris palydi ne tik į žiemos šventes, bet ir į kupiną iššūkių sezoną. Po sočių šventinių vaišių turbūt daugelis puls į dietinę atgailą. „Organizmas visada ras būdų kompensuoti tai, ko jam neleidi, – abejoja tokiu pasirinkimu aktorė Valda Bičkutė, kurios sveikatos protokolas neįprastai paprastas: – Jokių dietų! Jokio sporto! Tik gyvenimo džiaugsmas!“

Šiųmetę žiemą ligos įsismarkavo su neregėta jėga. Kada mūsų organizmas pajėgus kovoti su virusais? Ar ne tik per silpnas, bet ir per stiprus imunitetas gali prišaukti bėdų? Apie tai – pokalbis su endobiogenetikos specialiste Gabriele Barkauskiene.

Grūdintis ir pradėti sveikatintis niekada ne per vėlu, tačiau tai pradėti reikėtų protingai. Itin vertingas sveikuolių priminimas, kad grūdinimasis šalčiu – ne sporto rungtis. Jogos mokytojas Gintaras Skadas antrina: joga – ne sportas, o gyvenimo būdas. O gydytoja, vaikų pulmonologė ir alergologė prof. Laimutė Vaidelienė anaiptol – drąsina tėvus: žiemą vaikai turėtų žaisti lauke rausvais nuo šaltuko skruostais, o ne tūnoti apkūtoti namuose.

Jokių dietų! Jokio sporto! Tik gyvenimo džiaugsmas!

Sergančius lėtinėmis širdies ir kraujagyslių ligomis dažnai kamuoja klausimas: ar pradėti vartoti statinus nuo blogojo cholesterolio, o pradėjus ar tai daryti iki gyvenimo pabaigos? Juk kenkia kepenims! „Nemačiau nuo kepenų nepakankamumo dėl statinų vartojimo į reanimacijos skyrių patekusių pacientų, tačiau jie pilni patyrusių infarktą“, – kategoriškai paneigia mitus prof. Jurgita Plisienė.

Naujajame žurnalo „Sveikata“ numeryje pasakojamos istorijos įkvepia sveikti ir visų pirma suvokti, kad didžia dalimi už savo sveikatą – ir fizinę, ir psichologinę – esame atsakingi patys. Šią žinią motyvaciniuose seminaruose skelbia dvynės Ernesta ir Kristina Žemaitytės. Gimusi sirgdama sunkiausia cerebrinio paralyžiaus forma Ernesta sausį švęs 20-metį, o už tai, kad ji tapo savarankiška ir peržengė savo galimybių ribas, pirmiausia dėkinga seseriai Kristinai.

Nieko neįmanomo nėra – tai patvirtina ir regėjimą praradusio britų menininko Clarke‘o Reynoldso gyvenimo istorija. Jis jaučiasi it laimėjęs laimingą bilietą, nes pradėjęs kurti darbus, kuriuose susilieja Bralio raštas, spalvos ir tekstūra, tapo žinomu, užsidirbo pinigų. Dabar jau gali įsigyti patogesnį būstą, kad nereikėtų cerebriniu paralyžiumi sergančios devynmetės dukros kasdien nešioti stačiais laiptais iš antro aukšto.

Neuroskirtingų sūnų mamai Eglei Laurinavičei likimas skyrė dvigubą išbandymų naštą: vyresniajam diagnozuota disleksija, jaunesniajam – autizmas. „Sunkiausia buvo išmokti priimti vaiką tokį, koks jis yra, nesistengiant jo pakeisti“, – dalijasi ypatingų atžalų mama. Jos patarimas panašaus likimo tėvams – nemiršti ir savęs!

Spalvoto gyvenimo ambasadorės Redita Dominaitytė, Nomeda Marčėnaitė, Giedrė Kilčiauskienė, Inga Petrikaitė ne šiaip sau pamėgusios ryškiaspalvius drabužius. Ryškios spalvos – kaip šviečianti saulė, tikina misiją kelti nuotaiką kitiems atliekančios moterys ir dalijasi savo išskirtine energija bei šiluma.

Nepavarkime po cepelininiu dangumi – naujasis žurnalo „Sveikata“ numeris dovanoja daug saulės ir džiugių atradimų!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS