Briuselyje – ir Lietuvos ūkininkų protestas | KaunoDiena.lt

BRIUSELYJE – IR LIETUVOS ŪKININKŲ PROTESTAS

Europos Sąjungos Žemės ūkio ministrai Briuselyje svarstys pienininkystės problemas. Lietuva Europos Komisijos prašo skirti 32 mln. eurų paramos. Tuo metu ES šalių, tarp jų – ir Lietuvos žemdirbiai, pirmadienį Briuselyje rengia protesto akciją.

Lietuva Europos Komisijos prašo paramos pienininkų nuostoliams iš dalies kompensuoti, kurie  susidarė per 8 šių metų mėnesius. Pasak žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės, gali būti skirta ir mažesnė suma, tačiau ji neabejojanti, kad paramą Lietuvos ūkininkai tikrai gaus.

„Viltis gauti kažkiek pinigų, manau, yra šimtaprocentinė. Sunku šiandien kalbėti apie konkrečią pinigų sumą. Aš labiau apsistočiau ties 32 mln. eurų – yra pateikti konkretūs skaičiavimai, ką mes esame praradę per šiuos metus. Sieksime gauti kuo didesnę paramą, bet kokia parama yra naudinga Lietuvos pienininkams“, – LRT RADIJUI sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pasak Žemės ūkio rūmų pirmininko Andriejaus Stančiko, Lietuvos pieno sektorius dėl Rusijos paskelbto embargo nukentėjo labiausiai ir jam reikia didesnės paramos. Pirmadienį Briuselyje rengiama ir ES šalių ūkininkų protesto akcija, kurioje dalyvaus ir apie 50 žmonių iš Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS