I. Šimonytė tikisi, kad mokesčių reforma įveiks pateikimo stadiją | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ TIKISI, KAD MOKESČIŲ REFORMA ĮVEIKS PATEIKIMO STADIJĄ

Premjerė Ingrida Šimonytė tikisi, kad Vyriausybės siūlomam mokesčių reformos paketui antradienį Seime per pateikimą bus pritarta.

„Aš tikiuosi, kad (mokesčių reforma – BNS) praeis pateikimo stadiją. Labai tikiuosi, nes vis tiek būtų geriausia, jeigu ta diskusija Seime prasidėtų, komitetas (Biudžeto ir finansų – BNS) ir kiti komitetai galėtų pradėti dirbti“, – žurnalistams antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

„Galbūt diskusijoje atsiras kažkokių labai gerų pasiūlymų, apie kuriuos Vyriausybė rengimo metu kažkokiu būdu nepagalvojo, nors mokesčių reforma yra paruošta tiek vertinant ilgametes diskusijas dėl mokesčių sistemos, tiek tarptautinių organizacijų pastabas“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

Jos teigimu, mokesčių reformai Seime įveikus pateikimo stadiją, Vyriausybė galėtų teikti prašymą dėl įšaldytos vadinamojo Europos Sąjungos (ES) RRF plano lėšų dalies.

„Man atrodo, kad būtų gerai, jeigu šiandien pateikimą praeitų. Tai, viena vertus, leistų Vyriausybei jau pateikti tą paskutinį prašymą įšaldytai RRF lėšų daliai, kad tiesiog tos lėšos Lietuvai taip pat būtų pervestos ir atitinkamai finansuoti projektai, kurie buvo suplanuoti“, – teigė I. Šimonytė. 

Pasak ministrės pirmininkės, su mokesčių reforma susiję pasiūlymai didele dalimi paremti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) išvadomis apie Lietuvos mokesčių sistemą.

„Labai dažnai teko girdėti tokių dalykų „o tai kodėl nepasikreipėte į ekspertus“. Man atrodo, kad didesnės ekspertinės organizacijos negu Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, sunku atrasti“, – teigė I. Šimonytė.

„Kai mes kalbame apie šį paketą, labai mažai yra kalbama apie tai, kas šitame pakete yra teigiamo mokesčių mokėtojams: investicijų lengvatos, daug nuosaikesnis gerai apmokamų darbo vietų apmokestinimas, taip pat ir didesnis neapmokestinamų pajamų didinimas, kino lengvata labai pasiteisinusi, pridėtinės vertės mokesčio registracijos ribos pakėlimas ir daug nuostatų, kurias visi priima kaip savaime suprantamas“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat kartojo, kad mokesčių sistema turi būti subalansuota.

„Negali valstybės biudžeto pajamos visada mažėti, finansavimas švietimui, sveikatai ir socialinei apsaugai visada didėti, nes taip tiesiog nebūna. (...) Jeigu mes manome, kad lengvatos investicijoms, kino lengvata, didesnis NPD yra prasmingai reikalingi, tai vis dėlto kažkur mokesčių sistemoje turėtų būti dalykai, kurie tai kompensuotų“, – teigė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė pažymėjo, jog mokesčių reformos projekte nesiūloma didinti bendrų tarifų.

„Reikia užduoti sau klausimą, ar tikrai yra teisinga turint tas pačias galimybes vartoti, uždirbant tas pačias pajamas ne per darbo sutartį, o kažkokiais kitais būdais, proporcingai neprisidėti nei prie krašto gynybos, nei prie švietimo, nei prie kitų paslaugų“, – teigė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rici

Ar tik ne LAVROVO sesuo,labai panaši ?

apgailėtina

kliedinti fermos vedėja ,nekompetencijos etalonas,kriminalinės šaikos babajaga.

Na \\\\\.../////

jau gražus................................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS