I. Šimonytė: mokesčių reforma Seimą galėtų pasiekti paskutinę sesijos savaitę | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: MOKESČIŲ REFORMA SEIMĄ GALĖTŲ PASIEKTI PASKUTINĘ SESIJOS SAVAITĘ

Esant politinei valiai mokesčių reformos paketas Seimą galėtų pasiekti paskutinę pavasario sesijos savaitę – birželio pabaigoje, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Manyčiau, kad pateikti (mokesčių reformą – BNS) paskutinę Seimo sesijos savaitę, kad Seimas galėtų vasarą ramiai niekur neskubėdamas komitetuose svarstyti, diskutuoti ir turėtų laiko iki rudens pasirengti kažkokias išvadas, manyčiau, kad tai būtų įmanoma, jeigu būtų tokia politinė valia“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė I. Šimonytė. 

„Finansų ministerija, kiek žinau, jau yra padariusi visus pataisymus pagal daugybę pastabų ir pasiūlymų, kuriuos gavo. Paketas kartą jau buvo prasisukęs per vadinamąjį ministerijų atstovų pasitarimą, po to dar buvo puokštė pasiūlymų“, – teigė I. Šimonytė. 

Konstitucijoje numatyta, kad Seimo pavasario sesija baigiasi birželio 30 dieną.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė pirmadienį taip pat teigė besitikinti, kad diskusijos dėl reformos pateikimo bus baigtos dar šioje Seimo sesijoje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį taip pat sakė, kad mokesčių reforma Seimui galėtų būti pateikta dar iki vasaros atostogų, kad komitetai galėtų per vasarą darbuotis su projektais, o Lietuva išlaikytų savo įsipareigojimus ir neprarastų RRF pinigų. Tačiau, pasak jos, valdantieji dėl reformos eigos dar tarsis „koalicijos formatuose“.

Laisvės partijos lyderė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį sakė, kad jos frakcija siūlomų mokestinių pakeitimų kol kas nepalaikys – anot jos, juos būtina plačiau aptarti valdančiojoje koalicijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

o kada bus seimo nariu, tarybos nariu vogimo reforma, toliau pilsite kura su 40 korteliu???????? Dar niekada nebuvo tokios betvarkes valstybeje, uz nieka nesi atsakingas, ka nori ta darai, kas daugiau moka, ta ir atsovauji... Ir vis mazai pinigu, tai dar atimkime is vargsu, padarykime jiems reforma ir suzlugdykime ta smulkuji versla, kad liktu tik oligopolija...

Zydiskas ejimas!

Skubedami poilsio - pritars nesigilindami,ar ne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS