Nacionalinė mokėjimo agentūra: ūkininkams išmokėta 309 mln. eurų avansinių išmokų | KaunoDiena.lt

NACIONALINĖ MOKĖJIMO AGENTŪRA: ŪKININKAMS IŠMOKĖTA 309 MLN. EURŲ AVANSINIŲ IŠMOKŲ

Nuo spalio vidurio iki šiol ūkininkams išmokėta 309 mln. eurų avansinių išmokų už deklaruotus plotus, skaičiuoja Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA).

NMA Žemės ūkio paramos departamento direktorė Enrika Raibytė sako, kad nuo gruodžio 1 dienos bus pradėtos mokėti galutinės išmokos – per mėnesį jų planuojama išmokėti 194 mln. eurų.

E. Raibytės teigimu, šiuo metu daugiausiai sunkumų kyla dėl ekoschemų.

„Didžiosios priemonės, kaip tiesioginės išmokos, perskirstymo išmokos, susietosios, tikrai didelis procentas paramos gavėjų gavę, šiek tiek stringa ekologinės sistemos naujos priemonės, kur ne visas mokame, o tik ten, kur pasibaigė įsipareigojimai ir šiek tiek turime sunkumų su ekologija, kadangi anksčiau buvo viena paramos priemonė, dabar turime keturias“, – Seimo Kaimo reikalų komitete trečiadienį sakė E. Raibytė.

„Pareiškėjai pildydami gal šiek tiek nesuprato ir neteisingai priskyrė tam tikrus laukus, tai siunčiame pranešimus pareiškėjams, prašom patikslinimų. Šiai dienai visas įdirbis yra su ekologinėmis paraiškomis, kad pajudėtų ekologinės išmokos per gruodžio mėnesį“, – teigė ji.

Pasėlių deklaravimas vyko iki birželio pabaigos. Šiemet norėdami gauti papildomas išmokas ūkininkai pirmą kartą turėjo rinktis bei pritaikyti aplinkos apsaugai skirtas ekoschemas.

Išmokas už visas paramos schemas tikimasi išmokėti gruodžio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS