Registrų centras perėmė Miškų kadastro tvarkymą | KaunoDiena.lt

REGISTRŲ CENTRAS PERĖMĖ MIŠKŲ KADASTRO TVARKYMĄ

  • 1

Registrų centras nuo sausio tapo Lietuvos miškų valstybės kadastro tvarkytoju.

Registrų centro Registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis teigė, kad perėmus kadastro tvarkymą duomenų teikimas gyventojams, įmonėms ar institucijoms nepasikeis.

„Keliuose skirtinguose valstybės kadastruose buvusi informacija apie miško žemę skirdavosi, nesutapdavo miškų plotai ir dėl to kildavo nesklandumų. Konsolidavus žemės sklypų ir miškų duomenis vienoje vietoje bus galima priimti sprendimus, leisiančius ateityje suvienodinti informaciją, taip padidinant jos tikslumą, aktualumą bei patikimumą“, – pranešime sakė K. Maksvytis.

Anot jo, numatoma skaitmenizuoti Miškų valstybės kadastro duomenų parengimo, registravimo ir teikimo klientams procesus, tai leis operatyviai ir paprastai gauti ir pateikti informaciją apie valstybėje esančius miškus.

Miškų valstybės kadastrui duomenis gali teikti miško savininkai, miškų inventorizacijos vykdytojai, vidinės miškotvarkos projektų rengėjai, miško žemės pavertimą kitomis naudmenomis inicijavę ar organizavę asmenys, Aplinkos apsaugos departamento ir Valstybinės miškų tarnybos specialistai.

Lietuvos miškų valstybės kadastras, įsteigtas 2003 metais, skirtas valstybėje esančiai miško žemei apskaityti ir duomenims apie miškus tvarkyti. Kadastras apima duomenis apie Lietuvos miškus, jų nuosavybę, miško išteklių kiekį bei kokybę ir ekonominę vertę.

Šiuo metu kadastre įregistruota daugiau kaip 2 mln. hektarų miško žemės ploto, beveik 1,9 mln. miško taksacinių sklypų. Tai sudaro trečdalį šalies teritorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na,

lauksim uzlietu serveriu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS