Tęsiant „Rail Baltica“ darbus Jonavos rajone statoma geležinkelio sankasa | KaunoDiena.lt

TĘSIANT „RAIL BALTICA“ DARBUS JONAVOS RAJONE STATOMA GELEŽINKELIO SANKASA

  • 0

Tęsiant tris Baltijos šalis su Lenkija sujungsiančio greitojo geležinkelio „Rail Baltica“ statybas, Jonavos rajone beveik 30-ies kilometrų atkarpoje statoma geležinkelio sankasa ir inžineriniai statiniai.

Statybų darbai vyksta dvejose ruožo atkarpose Latvijos sienos link – 10 km atkarpoje Šveicarija–Žeimiai ir 17,7 km atkarpoje Žeimiai–Šėta, pranešė LTG grupė.

Didžiausias progresas pasiektas pirmojoje atkarpoje – čia baigiamos įrengti dvi gyvūnų praginos, baigiamas statyti tunelis šalia Čiūdų gyvenvietės, įpusėjo ir tilto per Lankesos upę statybos ir kiti sankasos įrengimui reikalingi darbai.

Tuo tarpu atkarpoje Žeimiai–Šėta beveik užbaigti visi paruošiamieji darbai geležinkelio sankasos ir inžinerinių statinių statyboms.

Skaičiuojama, kad vien atkarpoje nuo Šveicarijos iki Žeimių inžineriniams statiniams  prireiks papildomai iškasti apie 1,5 mln. kubinių metrų grunto, o statiniams reikės apie 2,5 tūkst. tonų armatūros bei 25 tūkst. kubinių metrų betono.

Naujo geležinkelio sankasą ir inžinerinius statinius stato jungtinės veiklos partneriai „Fegda“ ir „Tilsta“. Bendra sutarčių vertė – 165,54 mln. eurų (be PVM).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS