Finansų analitikai: dividendus „Apranga“ mokės, o dėl „Teo LT“ neaišku | KaunoDiena.lt

FINANSŲ ANALITIKAI: DIVIDENDUS „APRANGA“ MOKĖS, O DĖL „TEO LT“ NEAIŠKU

  • 0

Finansų analitikai tikisi, kad Baltijos biržų įmonių dividendai už praeitus metus bus panašūs kaip pernai arba net didesni, o ilgalaikė akcininkų lepintoja "Teo LT", įsigijusi "Omnitel", investuotojams užminė mįslę, ar dėl sandorio atsiradę įsipareigojimai leis tęsti ligšiolinę pelno dalijimosi politiką. Dėl šios priežasties dalis mano, kad dividendai gali mažėti, o kiti įžvelgia 50 proc. tikimybę, kad jie gali būti apskritai neišmokėti, rašo "Verslo žinios".

Dauguma analitikų prognozuoja, kad šiemet turėtų būti išmokėti 12-13 centų už "Aprangos" akciją dividendai. "Dividendai už 2015 metus bus panašūs ar šiek tiek mažesni nei pernai", - dienraščiui sakė "Swedbank" Įmonių analizės tarnybos analitikas Andrejus Rodionovas.

Dėl dividendų mėgstantiems energetikos sektorių atsiranda papildomas stabilus pasirinkimas - analitikai viltingai žiūri į "Klaipėdos naftą", kuri metų pradžioje deklaravo dividendų mokėjimo politiką 5 metams - 50 proc. pelno skirti dividendams. Pernai bendrovės grynasis pelnas pašoko 1,4 karto, iki 22 mln. eurų. Jei žodžio bus laikomasi, akcininkams gali atitekti 0,03 euro už akciją. "Galima tikėtis apie 7,6 proc. ar net didesnio dividendų pajamingumo", - dienraščiui skaičiavo SEB analitikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS