Įvyko Saugios laivybos administracijos reorganizacija | KaunoDiena.lt

ĮVYKO SAUGIOS LAIVYBOS ADMINISTRACIJOS REORGANIZACIJA

Nuo gruodžio 1 d. pradėjo veikti Lietuvos transporto saugos administracija prie Susisiekimo ministerijos.

Jos reguliavimo sričiai priskirta ir Lietuvos saugios laivybos administracija. Dėl šios administracijos prijungimo Klaipėdoje vyko dideli ginčai. Tam ypač smarkiai priešinosi jūrininkai. Manyta, kad Lietuvos saugios laivybos administracijos pavadinimo naikinimas yra tarsi pasikėsinimas į laivybos ir Lietuvos kaip jūrinės valstybės savarankiškumą. Mat daugumoje jūrinių valstybių laivybos administracijos yra savarankiškos. To neva reikalaujanti tarptautinė jūrų teisė.

Nepasitenkinimo kilo ir todėl, kad Lietuvos saugios laivybos administracijos pertvarkymas vyko po Lietuvos jūrų laivininkystės bankroto. Klaipėdiečiams jūrininkams tai siejosi su nuosekliu valdžios noru naikinti jūrinę sistemą.

Reorganizacija įvykdyta greičiau nei per pusmetį nuo šių metų gegužės. Jos metu į Lietuvos transporto saugos administraciją įjungta ne tik saugios laivybos administracija, bet ir Valstybinė kelių transporto inspekcija, Valstybinė geležinkelių inspekcija. Tuo pat metu pertvarkytas ir Vidaus vandens laivų bei Jūrų laivų registrų administravimas.   

Susisiekimo ministro Roko Masiulio nuomone, reorganizacija sudarys prielaidas geriau dalintis skirtingų sektorių moderniais darbo metodais ir inovacijomis, mažinti administracinius kaštus ir investuoti į darbuotojų įgūdžių didinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Petryla nesusipratėliams

Tas kateris tai juk smulkmena, bet ta smulkmena galbūt ir atspindi tų valdininkėlių požiūrį. Juk valtis tai pramoginė - ne darbui sukurta! Tarnybinei valčiai reikalingas stogas, kad ir blogu oru būtų galima ja naudotis. O tokio dizaino labai tinka pasimaivyti, bo juk visi mato kas čia plaukia, gali ir pažvejoti ar šiaip kokį šampaną pagurkšnoti įsitaisęs patogiai ant tų BALTŲ sėdynių.

Lietuvis

Kur'vos kur padėjot mano 4 laivynus?

Pagal Petrylą

Pagal Petrylą jie turi būti su kokiu nors Progresu ar Kazanke su pakabinamu varikliu Vichrj ar Moskva, ar su Amūru su Moskvič varikliu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS