„Kautros“ vadovas: mūsų dovanoti autobusai jau vežioja ukrainiečius | KaunoDiena.lt

„KAUTROS“ VADOVAS: MŪSŲ DOVANOTI AUTOBUSAI JAU VEŽIOJA UKRAINIEČIUS

Iš Ukrainos ir Lenkijos pasienio sugrįžo Lietuvos atstovai, pristatę UAB „Kautra“ padovanotus Ukrainai 10 nenaujų autobusų.

„Parama organizuota kartu su viešąja įstaiga „Ukrainos namai“, autobusus į Ukrainą nuvairavo šauliai. Kad autobusai nevažiuotų į agresoriaus užpultą šalį tušti, į juos buvo sukrauta Lietuvoje „Raudonojo kryžiaus“ organizacijos surinkta humanitarinė pagalba. „Kautros“ autobusai ukrainiečiams perduoti Lenkijos ir Ukrainos pasienyje. Paskui, vairuojami ukrainiečių, jie pasiekė Lvivą, o iš ten paramos gavėjai autobusus paskirstė tiems regionams, kur jų labiausiai trūksta.

Dar 10 „Kautros“ autobusų su vairuotojais taip pat vyksta parvežti žmonių – daugiausia moterų ir vaikų – tiesiai iš Ukrainos į Lietuvą“, – penktadienį naujienų agentūrai ELTA sakė keleivių vežimo bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

ELTA skelbė, jog daugybė Lietuvos transporto įmonių suskubo su konkrečia parama Rusijos pradėto grobikiško karo niokojamai Ukrainai. Įmonės iš Utenos, Vilniaus, Šiaulių, Kauno bei kitų šalies vietovių vienijasi ir siūlo ne tik autobusus žmonėms iš Ukrainos ar Lenkijos pasienio parvežti, bet ir kitas iniciatyvas. 

Bendrovių „Kautra“ ir TOKS autobusai nesyk važiavo ir dabar važiuoja ne tik į Ukrainos ir Lenkijos pasienį, bet ir į karo krečiamos Ukrainos gilumą, kur labai reikia vežėjų pagalbos išvežti nuo karo bėgančias moteris su vaikais, senelius, neįgaliuosius. Humanitarinę pagalbą į Ukrainą, Šiaulių ukrainiečių bendrijos „Karpatai“ prašymu, nugabeno ir du „Busturo“ autobusai. Perdavę paramą, jie surinko parvežti nuo karo besitraukiančius žmones. Tauragės autobusų parkas atvežė žmonės nuo Lenkijos Lubyca Krolewska miestelio. Keleivių vežėjai Lietuvoje tarpusavyje nuolat dalijasi informacija, iš kur ir kiek žmonių reikia parvežti.

Po „Kautros“ paskelbtos žinios apie 10 nenaujų autobusų dovanojimą ukrainiečiams, lygiai tokią pačią dovaną Ukrainai žada ateinančią savaitę perduoti ir miesto savivaldybės įmonė „Kauno autobusai“,– tai penktadienį pranešė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak nuolat kontaktą su iniciatyvos „Deals On Wheels“ savininku bei įkūrėju Laurynu Bogusevičiumi bei Lietuvos žurnalistų Autoklubo atstovais palaikančio bendrovės „Kautra“ generalinio direktoriaus L. Skardžiuko, šiuo metu ukrainiečiai neprašo didelės talpos autobusų, – kur kas labiau jiems reikalingi mikroautobusai bei visureigiai, kurie galėtų būti naudojami staigiam karių perdislokavimui fronte.

Tokį m2 klasės autobusą Ukrainai dovanoja Raseinių autobusų parkas. „Autobusą paremontavome, perregistravome. Tikimės, kad jis sėkmingai pasitarnaus Ukrainos kariams“, – sakė parko vadovas Kęstutis Derliūnas.

Gairės: Ukraina, autobusai, Kautra, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS