„Lawin“ advokatų kontora išaugo ir tapo „Valiūnas Ellex“ | KaunoDiena.lt

„LAWIN“ ADVOKATŲ KONTORA IŠAUGO IR TAPO „VALIŪNAS ELLEX“

Lietuva tampa stambiausia teisinių paslaugų verslui teikėja Baltijos šalyse ir Baltarusijoje. Dvi didžiosios šalies advokatų kontoros praneša apie plėtrą ir kitus pokyčius.

Tokie veiksmai, skelbiama, sustiprino paslaugų kokybę ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Advokatų tarybos teigimu, rinkos žaidėjų persidalijimas leidžia verslui pasiūlyti daug didesnį paslaugų spektrą ir neleisti ateiti didelėms užsienio advokatų kontoroms.

„Tark Grunte Sutkiene“ dar rudenį prisijungė „Baltic Legal Solutions Lithuania“ advokatų kontorą ir skelbėsi esanti viena didžiausių Baltijos šalyse, vienijanti apie pusšimtį advokatų.

Tačiau apie vardo keitimą paskelbusi „Lawin“, tapusi „Valiūnas Ellex“ šiuo metu perėmė lyderio pozicijas, pasikeitė ir partneriai Estijoje. Advokatų kontora vienija beveik šimtą advokatų, ji tapo didžiausia Baltijos šalyse ir Baltarusijoje.

„Lietuvos ekonomikai tai milžiniška kontora, nes jei palyginsime su Lenkija, kuri turbūt 12–13 kartų didesnė, ten didžiausia kontora yra apie 120 teisininkų. Tai mes, be abejo, labai dideli. Ar mes galime plėstis toliau? Be abejo, kai mes turėsime vienodą kokybę visose trijose Baltijos šalyse, aš esu tikras, kad pritrauksime naujų investuotojų“, – sako advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas.

Advokatas neslepia ambicijų. Kontoros plėtra, pasak R. Valiūnio, iš esmės sudrebins Baltijos teisinių paslaugų rinką ir neleis užsienio advokatų kontoroms skverbtis į Baltijos regioną.

„Mano supratimu, tai toks laikinas perstumdymas, apsikeitimas komandomis Estijoje, komandų pokytis Estijoje. Bet kad čia bus esminis pokytis rinkoje klientams, kol kas nematau. Lietuvoje tokio didelio rinkos potencialo jungtis, plėstis nelabai matau. Yra trys–keturios didžiosios kontoros, kurios tarpusavyje konkuruoja“, – sako advokatų kontoros „Sorainen“ vadovaujantis partneris Laimonas Skibarka.

Pasak advokatų tarybos, rinkos dalyvių persidalijimas leidžia verslui pasiūlyti įvairesnių paslaugų.

„Teisinių paslaugų rinkoje, kaip ir visose kitose rinkose, pastebima akivaizdi konsolidacija. Užsienio didelės teisinės kontoros bando ateiti į Lietuvos rinką ir šiuos aspektu stiprios Lietuvos kontoros mato tuos pokyčius ir reaguoja konsoliduodamos savo pajėgas, kad galėtų atremti atėjimą į rinką tokių stiprių konkurentų. Ta konsolidacija, ji leidžia verslui pasiūlyti daug didesnį paslaugų spektrą“, – sako Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Ir nors advokatų kontoros stambėja, statistika rodo, kad daugiau nei 90 proc. advokatų veikia mažose kontorose. 70 proc. jų veikia po vieną ar po du ir yra arčiau žmogaus, o stambiosios kontoros veiklą labiau orientuoja į verslą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS