„LTG Link“ džiaugiasi rekordiniais metais | KaunoDiena.lt

„LTG LINK“ DŽIAUGIASI REKORDINIAIS METAIS

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, preliminariais duomenimis, pernai pervežė apie 5 mln. keleivių. 4,7 mln. iš jų vyko traukiniais Lietuvoje – tai 220 tūkst. daugiau nei 2022-aisiais ir 115 tūkst. daugiau nei iki šiol rekordiniais 2019-aisiais.

Tvarias keliones Lietuvoje besirenkantys traukiniautojai 2023-iaisiais sutaupė per 22 mln. kg CO2.

Populiariausiu maršrutu šalyje – Vilnius–Kaunas – vyko 10 proc. daugiau keleivių nei ankstesniais metais (maždaug 1,7 mln.).

Tęsiant strategiškai šaliai reikšmingos geležinkelio arterijos Vilnius–Klaipėda elektrifikacijos darbus, tarp sostinės ir pajūrio 2023 m. vyko daugiau kaip 0,6 mln. keleivių.

„Kelionės geležinkeliu sparčiai populiarėja, o traukiniautojų skaičius mūsų šalyje pagaliau viršijo iki šiol rekordinius ikipandeminius 2019-uosius. Pastaraisiais metais didinome dėmesį klientų poreikiams, telkėmės į darnų judumą skatinančių sprendimų kūrimą, tęsėme kalėdinių traukinių tradiciją, vis dažniau keleiviams siūlėme vykti didelio populiarumo sulaukiančiais papildomais reisais, kurių atvykimo ir išvykimo laikas suderinamas su kai kuriais renginiais, pristatėme daugumos itin lauktą naują maršrutą Vilnius–Ryga. Pastarąjį vos per penkias paskutines 2023 m. dienas spėjo išbandyti 1,3 tūkst. keleivių“, – sakė Gediminas Šečkus, laikinasis „LTG Link“ vadovas.

2023 m. maršrutu Vilnius–Kaunas vyko 10 proc. daugiau keleivių nei ankstesniais metais.

2023 m. reikšmingai išaugo maršrutų Kaunas–Šiauliai, Klaipėda–Šilutė ir Vilnius–Vilniaus oro uostas keleivių srautai (vyko atitinkamai 51 proc., 20 proc. ir 18 proc. daugiau keleivių).

Dėmesio sulaukė ir tvari geležinkelio jungtis tarp Vilniaus, Varšuvos ir Krokuvos – tarptautiniu maršrutu keliavo maždaug 38 tūkst. traukiniautojų. Šis maršrutas buvo įvertintas „Polish Business Awards“ apdovanojimu kasmetiniame konkurse, kuris organizuojamas bendradarbiaujant su Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmų asociacija.

Pernai populiarumą išsaugojo darnios kelionės kartu gabenantis savo dviračius – šia paslauga pasinaudojo 35 tūkst. keleivių. Traukiniais tiek Lietuvoje, tiek į kaimynines šalis keliauti galima ir su gyvūnais – 2023 m. gabenti beveik 8 tūkst. augintinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kas

vazines tais traukiniais? Kas dirba - ner is ko. Kas vagia - ner kada!

Nėra kuo girtis?

Jau dabar traukiniai maždaug 100 km atstumą tarp Kinijos Šanchajaus ir Sudžou miestų centrų nuvažiuoja per 23 minutes. Lietuvoje traukiniams nuvažiuoti panašų atstumą tarp Vilniaus ir Kauno valandos neužtenka.Tai ar yra kuo girtis?

>Opa

jo, net į pažintines ar pramogines keliones reikia išvažiuot iš Kauno, Vilniaus ar Šiaulių. O tas kainuoja papildomai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS