„Orion Securities“ finansines paslaugas teiks „Žalgirio“ arenoje | KaunoDiena.lt

„ORION SECURITIES“ FINANSINES PASLAUGAS TEIKS „ŽALGIRIO“ ARENOJE

  • 2

„Orion Securities“ plečia veiklą Kaune ir nuo šiol klientus pasitiks miesto širdyje įsikūrusioje „Žalgirio“ arenoje.

„Orion Securities“ yra viena didžiausių licencijuotų ne bankinių finansinių įmonių. Šalyje, prižiūrima Lietuvos banko, teikia tarpininkavimo paslaugas vertybinių popierių biržoje ir savo klientams siūlo išskirtinius privačios bankininkystės bei turto valdymo sprendimus. Įmonėje dirba didelę patirtį finansų rinkoje sukaupę šios srities profesionalai.

Atranda Kauną

„Orion Securities“ pagrindinis biuras yra įsikūręs Vilniuje ir veiklą vykdo jau daugiau nei 22 metus, o Kauno skyrius veikia penkerius metus.

Po sėkmingų 2014 m. bendrovė jaučia sparčiai augantį susidomėjimą įvairiomis investicinėmis galimybėmis į finansinius produktus, tad nusprendė būti arčiau savo klientų ir ruošiasi pasiūlyti naujų bei patrauklių investicinių produktų.

Vis daugiau verslininkų Kauną atranda kaip patrauklų investicijoms miestą. „Per mūsų veiklos metus stebime labai aiškias tendencijas, kurios rodo, kad ne tik miesto, bet visos Lietuvos gyventojai palankiau žiūri į įvairias turto valdymo galimybes ir pasiruošę prisiimti didesnę riziką dėl galimybių padidinti turtą. Tai jiems suteikia finansų rinka. Kaunas itin stipriai pažengė į priekį, labai pagausėjo investuojančių miestiečių gretos. Įžvelgiame didžiulį kauniečių ir miestu susidomėjusių žmonių, kaip rimtų investuotojų, potencialą. Žmonės investavimą pagaliau pradėjo suprasti kaip mąstymo būdą ir vertinti ne tik kaip turtingųjų užsiėmimą, bet ir kaip taupymo priemonę, tinkančią kiekvienam, nepriklausomai nuo turto dydžio“, – kalbėjo „Orion Securities“ direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Baranauskas.

Kauno klientai jau subrendo dideliems projektams, tad artimiausiu metu planuojamas steigti fondas, kuris investuos į nekilnojamąjį turtą. „Nekilnojamasis turtas lietuviui nuo seno yra suprantama investicija, bet ne kiekvienas gali sau leisti vienas pats jo įsigyti. Mūsų sukurtas fondas leidžia nekilnojamojo turto objektą įsigyti grupei žmonių. Investicinį fondą prižiūri Lietuvos bankas, tad taip investuoti yra saugu ir patikima. Tokiu principu veikiantys investiciniai fondai yra įprasti pasaulyje“, – aiškino R.Baranauskas.

Šiuo metu bendrovė teikia ir laiko patikrintas, ir novatoriškas paslaugas. „Mes pirmieji Baltijos šalyse įsteigėme algoritminį fondą „Algorithmic Trading Portfolio“, kuriame investavimo sprendimus priima 6 tūkst. algoritmų, taip pat pirmieji Lietuvoje įsteigėme į vėjo jėgainių parką investuojantį fondą „Orion Alternative Energy Fund“. Esame pirmieji Baltijos šalyse sukūrę indekso fondą „OMX Baltic Benchmark Fund“, kuriuo galima prekiauti Vilniaus biržoje (ETF)“, – kalbėjo vienas bendrovės vadovų ir pridūrė, kad ateityje numatyta daugiau naujų išskirtinių paslaugų bei produktų.

Tarpininkauja ir konsultuoja

„Orion Securities“ yra Vilniaus, Rygos, Talino ir Varšuvos biržos narė, klientams galinti pasiūlyti tiesioginį priėjimą ir galimybę prekiauti visose pasaulio akcijų biržose. Bendrovė taip pat specializuojasi įmonių finansų srityje, konsultuoja verslo įsigijimo, pardavimo, restruktūrizavimo ir kapitalo pritraukimo klausimais.

Per pastaruosius kelerius metus bendrovės finansų skyrius įvykdė kelis didelius projektus, suorganizuotas Lietuvos įmonės pirminis akcijų platinimas (IPO) Varšuvos biržoje, per kurį buvo išplatinta akcijų už 23 mln. eurų, suorganizuotas antrinis akcijų platinimas (SPO) Lietuvos biržoje, per kurį pritraukta 2,3 mln. eurų ir įvykdyta daug kitų sandorių.

Neįkainojama nauda

Be pagrindinės savo veiklos, „Orion Securities“ prisideda ir prie Lietuvos gyventojų finansinio raštingumo didinimo. Organizuojami mokymai finansų rinkomis besidomintiems ir pradėti investuoti norintiems žmonėms, bendradarbiaujama su universitetais.

Finansų specialistai tarpininkai, kaip jau įprasta pasaulyje, yra naudingi kiekvienam investuotojui, kad ir kokios būtų jo pajamos.

„Vienas pagrindinių mūsų tikslų – padėti klientams atrasti investavimą kaip papildomą taupymo priemonę, o gal net ir pagrindinį pajamų šaltinį. Visi planuojame gyventi geriau ateityje, todėl svarbu pradėti ja rūpintis jau dabar“, – sakė R.Baranauskas.

Oficialu: „Orion Securities“ Kauno skyriui sėkmę pritraukti padės ir „Žalgirio“ talismanas Žalgirinis.  

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Malaciai

Kaunas yra visos Lietuvos verslumi kalve, malaciai Orion!!!

Zalgirinis

Gal tuo paciu pades ir Zalgiriui susitvarkyti su finansais :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS