PZU grupės IT infrastruktūrą valdys „Teo LT“ | KaunoDiena.lt

PZU GRUPĖS IT INFRASTRUKTŪRĄ VALDYS „TEO LT“

  • 0

Lenkijos draudimo grupės PZU Baltijos šalių padalinių informacinių technologijų (IT) infrastruktūrą 5 metus prižiūrės Švedijos telekomunikacijų koncerno „Telia Company“ valdoma bendrovė „Teo LT“. Ji teigia konkurse nurungusi vieną „didžiųjų pasaulio banginių“.

„Tai bus nauda klientams, nes bus galima greičiau spręsti užklausas ir bus greitesnis bendravimas su klientais. (...) Įvykdžius šią migraciją iš penkių Latvijos, Estijos ir Švedijos duomenų centrų, Lietuvoje šiuo metu yra sutelktos „Lietuvos draudimo“ ir kitų Baltijos šalių PZU grupės įmonių Latvijos „Balta“, „Lietuvos draudimo“ filialo Estijoje bei „PZU gyvybės draudimo“ IT infrastruktūra“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė „Teo LT“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Anot jo, į Lietuvą perkelta daugiau kaip 250 serverių, o bendras duomenų kiekis siekia daugiau nei 100 terabaitų. Visas PZU grupės Baltijos šalyse IT infrastruktūros priežiūros perkėlimas užtruko 9 mėnesius ir buvo baigtas birželį.

„Teo LT“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius teigė, kad PZU pasirinko „Teo LT“ dėl kokybės, kainos ir prieinamumo. Bendrovės pasirašė 5 metų bendradarbiavimo sutartį, kurios vertė neskelbiama. Tikimasi, kad PZU sutartį vėliau pratęs.

„Buvo penki duomenų centrai išmėtyti. Kas dirba šioje srityje, supranta, kad per penkis centrus išmėtyti dalykai negali būti efektyvu. Kalbant apie Švediją, tai yra kaštai ir ryšys. Baltijos šalyse yra lengviau užtikrinti gerą ryšį tarp Baltijos šalių. Mus pasirinko dėl kombinacijos – kokybė, kaina ir prieinamumas“, – spaudos konferencijoje tvirtino A. Šemeškevičius.

Anot jo, PZU skelbtame konkurse kitos lietuviškos bendrovės nedalyvavo.

„Mes sutartį atėmėme iš vieno didžiųjų pasaulio „banginių“, – kalbėjo A. Šemeškevičius, tačiau neatskleidė jo pavadinimo.

„Teo LT“ stambaus verslo padalinio vadovas Vytis Žalimas žurnalistams teigė, kad šiuo metu bendrovė baigia derybas dėl IT priežiūros su maždaug 10 bendrovių.

Bendrovė panašias paslaugas šiuo metu teikia mažmeninės prekybos tinklui „Rimi“ Baltijos šalyse, Vokietijos tinklui „Lidl“ Lietuvoje, DNB bankui, vartojimo kreditų bendrovei „General financing“ ir interneto parduotuvei „pigu.lt“.

„Teo  LT“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS