Ruošdamiesi keliautojų pikui Lietuvos oro uostai ieško dar beveik 40 darbuotojų | KaunoDiena.lt

RUOŠDAMIESI KELIAUTOJŲ PIKUI LIETUVOS ORO UOSTAI IEŠKO DAR BEVEIK 40 DARBUOTOJŲ

  • 2

Lietuvos oro uostams (LTOU) tikintis, kad kitų metų pavasarį ir vasarą keleivių srautai sugrįš į priešpandeminį lygį, įmonė ieško dar beveik 40 darbuotojų – 35 keleivių patikros, oro uosto saugumo specialistų ir trijų terminalo asistentų. Didžioji jų dalis bus įdarbinta Vilniuje, pranešė LTOU.

„35 žmonės yra konkrečiai į Vilnių ir dauguma jų yra aviacijos saugumo inspektoriai, dar papildomai asistentai yra. (...) Dar be šitų papildomai aštuonios pozicijos, bent jau šiandienai matome, kad bus Palangoje, šešios pozicijos bus Kaune“, – BNS sakė LTOU atstovai.

Spalį ir lapkritį bendrovė jau įdarbino 20 keleivių patikros specialistų.

Vilniaus oro uoste dėl sustiprintos patikros spalį piko metu driekėsi didelės eilės – keliautojai eilėse stovėjo ir kelias valandas. Tuomet LTOU teigė, kad mažinti keleivių eiles tikimasi į darbą priėmus daugiau aviacijos saugumo specialistų.

Šie specialistai tikrina keleivius, jų rankinį bagažą bei asmeninius daiktus, taip pat krovinius, registruotą bagažą, kontroliuoja keleivių ir transporto priemonių patekimą į oro uosto kontroliuojamą zoną, patruliuoja bei stebi oro uosto teritoriją.

Bendrovė tikisi, kad 2024 metų pavasarį prasidėsiančio vasaros sezono metu keleivių srautai visiškai sugrįš į priešpandeminį 2019 metų lygį, todėl tikisi naujų rekordų.

„Lietuvos oro uostai jau ruošiasi kitų metų skrydžių pikui“, – pranešė įmonė.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu LTOU dirba 675 darbuotojai. Oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kur

moka uz darba - ten eiles isidarbinti! Ieskoti netenka,dargi gintis no norinciu reikia! Kodel neieskoma i seima,ministrus,prezidentus,savivaldas!?

ieskokite DURNIAI KAPISTALISTAI

juk nup 1990 PABEGO PUSE LIETUVOS. Bekite Kirgizu, Tadziku ir t.t...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS