„Tele2“ jungiasi prie iniciatyvos „Išsaugokime Baltiją“ – prisidėti gali kiekvienas | KaunoDiena.lt

„TELE2“ JUNGIASI PRIE INICIATYVOS „IŠSAUGOKIME BALTIJĄ“ – PRISIDĖTI GALI KIEKVIENAS

  • 1

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ prisijungė prie iniciatyvos „Išsaugokime Baltiją“ („Save The Baltic Sea“). Devynis mėnesius truksiančios ekspedicijos pėsčiomis aplink Baltijos jūrą tikslas – atkreipti dėmesį į Baltijos jūros taršą ir rasti reikalingų sprendimų šiai situacijai pakeisti. Nulinio CO2 pėdsako savo veikloje siekianti „Tele2“ primena, kad jūros ir vandenynai, kaip ir miškai, yra atsakingi už deguonies gamybą, todėl svarbu juos prižiūrėti ir tausoti.

„Kiekvienas žingsnis, skatinantis mus gyventi ir veikti tvariau bei atsakingiau, yra svarbus. Reikšmingų veiksmų, kurie gali padaryti poveikį, gali imtis kiekvienas. Su Baltijos jūra visi jaučiame santykį – ji mūsų visų. Aplink ją išsidėsčiusios ir šalys, kuriose „Tele2“ teikia paslaugas, todėl žinome, kad jūros tausojimas rūpi ir mūsų klientams. Skatiname ir daugiau verslų prisidėti prie teigiamo pokyčio kūrimo“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

„Išsaugokime Baltiją“ – iniciatyva, kviečianti atkreipti dėmesį į Baltijos jūros taršos problemą. Baltijos jūra patenka į labiausiai užterštų pasaulio jūrų penketuką – ji kenčia nuo eutrofikacijos, turi vieną didžiausių pasaulyje „negyvųjų zonų“. Tai – dėl taršos susidarę plotai, kuriuose yra labai mažai deguonies. Dėl to juose išnyko gyvūnai ir augalai, nuo kurių priklauso ir mūsų pačių gerovė. Šių zonų plotas Baltijos jūroje beveik prilygsta Lietuvos plotui.

Kovo 11 dieną prasidės iki pat metų pabaigos vyksianti ekspedicija, kurios metu aplinkos apsaugos aktyvistų komanda pėsčiomis žygiuos per visas 8 Baltijos jūros šalis ir nukeliaus beveik 6000 kilometrų.

Kiekvienas žingsnis, skatinantis mus gyventi ir veikti tvariau bei atsakingiau, yra svarbus.

 

„Norime būti ta platforma, kurioje žmonėms priimtinu ir paveikiu būdu būtų galima paviešinti mokslininkų nuogąstavimus, tyrimus, inovacijas ir būdus, kaip visi galime pagerinti jūros būklę. Verslo partneriai tame ypač svarbūs. Tik su jų pagalba mūsų žinutė gali pasiekti plačią visuomenę“, – teigė Giedrius Bučas, ekspedicijos sumanytojas ir vadovas.

Aplink Baltijos jūrą keliaudami ekspedicijos nariai kiekvienoje lankomoje šalyje organizuos dirbtuves, kuriose  jėgas suvienys ir sprendimų kartu ieškos mokslininkai, valdžios, nevyriausybinių organizacijų atstovai, ekologijos aktyvistai, vietos bendruomenės, o tam tikrose atkarpose kartu žygiuoti galės ir visi norintys.

„Tele2“ parama šiai iniciatyvai prisideda prie kitų bendrovės su tvarumu ir aplinkosauga susijusių veiksmų. Savo veikloje „Tele2“ naudoja tik žaliąją energiją iš atsinaujinančių šaltinių, atsisakė popierinių sutarčių pasirašinėjimo salonuose ir sumažino popieriaus naudojimą biure, taip pat sumažino automobilių parką ir pasiūlė darbuotojams alternatyvius keliavimo būdus.

Mobiliojo ryšio operatorius užsibrėžė tikslą iki 2025 metų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) kiekį visoje veiklos grandinėje sumažinti 90 proc. (lyginant su 2019 m.), o iki 2035 m. pasiekti nulinę emisiją. Be to, „Tele2“ ketina iki 2030 m. perdirbti arba sutaisyti pakartotiniam naudojimui 30 proc. savo anksčiau parduotų mobiliųjų telefonų.

Lietuvoje „Tele2“ turi daugelio įrangos gamintojų autorizacijas ir gali taisyti iki 85 proc. savo parduodamų telefonų. Nuo 2015 m. veikiančiame autorizuotame įrenginių remonto centre „Smart Master“ kasdien prailginamas šimtų įrenginių gyvavimo laikas, o visos atliekos kruopščiai tvarkomos. Nevertingos detalės, kurių neįmanoma panaudoti dar kartą, atiduodamos perdirbti, o vertingos detalės išsiunčiamos gamintojams, kad jas sutvarkytų ir jos būtų panaudotos iš naujo.

Praėjusiais metais operatoriaus pastangos taip pat buvo įvertintos tarptautiniu lygmeniu – „Tele2“ grupė tarp 500 Europos įmonių užėmė pirmąją vietą klimato lyderių 2023 m. reitinge. Šį sąrašą „Financial Times“, kartu su statistikos bendrove „Statista“, sudarė jau trečiąjį kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

laukiu

nesulaukiu iniciatyvos "Nutraukiame verslą Rusijoje".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS