Vyriausybė – prieš „Regitros“ prievolę vairuotojus įspėti apie draudimo pabaigą | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ – PRIEŠ „REGITROS“ PRIEVOLĘ VAIRUOTOJUS ĮSPĖTI APIE DRAUDIMO PABAIGĄ

Vyriausybė trečiadienį nutarė nepritarti siūlymui nuo kitų metų sausio įpareigoti „Regitrą“ įspėti vairuotojus apie artėjančią civilinės atsakomybės draudimo ir techninės apžiūros galiojimo pabaigą.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teigimu, draudikai, techninės apžiūros paslaugų teikėjai jau ir šiuo metu primena apie draudimo ir techninės apžiūros galiojimo pabaigą – tokia paslauga gali būti užsakoma nemokamai internetu arba atlikus techninę apžiūrą.

Vyriausybės išvados paprašė Seimas, pradėjęs svarstyti „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės inicijuotą Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisą. Vyriausybės išvada Seimas remsis galutinai balsuodamas dėl pataisų.

Pataisa numato, kad likus penkioms darbo dienoms iki draudimo sutarties pabaigos ir techninės apžiūros galiojimo pabaigos „Regitra“ apie tai praneštų savininkui elektroniniu paštu arba SMS žinute.

Parlamentarės teigimu, tokią tvarką įdiegti nebūtų sudėtinga, nes ir šiuo metu „Regitra“ informuoja savininką, kad  pasibaigus draudimo ar technikinės galiojimui sustabdomas automobilio dalyvavimas eisme, tačiau įmonė privalėtų apie tai perspėti ir iš anksto.  

Nuo 2022 metų liepos 1-osios iki šių metų liepos priminimus apie techninės apžiūros galiojimo pabaigą internetu arba atvykus atlikti techninę apžiūrą buvo užsisakę 26,7 proc. vairuotojų, iš kurių priminimą trumpąja žinute pageidavo gauti apie 96 proc., o e. paštu – 4 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Raimis

Šiaip tai kiekvieną draudimo kompanija yra suinteresuota išsaugoti klientą. Prieš draudimo galiojimo pabaigą pradeda bendrauti dėl poliso pratęsimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS