Baudos už greičio viršijimą vairuotojus turės pasiekti operatyviau | KaunoDiena.lt

BAUDOS UŽ GREIČIO VIRŠIJIMĄ VAIRUOTOJUS TURĖS PASIEKTI OPERATYVIAU

Seimas ketvirtadienį sutrumpino terminą skirti baudoms už greitį, kai pažeidimą fiksuoja kameros.

Administracinių nusižengimų kodekso pataisos numato, kad administracinės baudos už kameromis fiksuotą greičio viršijimą turės būti paskiriamos per 60 kalendorinių dienų.

Už tokias pataisas per priėmimą balsavo 111 parlamentarų, keturi susilaikė. Pakeitimai įsigaliotų po prezidento pasirašymo.

Šiuo metu kodekse galioja bendra nuostata, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo nusižengimo padarymo dienos.

Iniciatoriai pataisą parengė reaguodami į viešumoje atgarsį sukėlusius atvejus, kai už padarytus administracinius nusižengimus atsakingiems asmenims protokolai su administraciniu nurodymu sumokėti baudą atėjo vienu metu, sukaupti per kelis mėnesius.

„Tokiu būdu nusižengimus padariusiems asmenims ne tik atsiranda didelė finansinė našta, bet ir taikoma Administracinių nusižengimų kodekse numatyta sunkinančioji aplinkybė − pakartotinumas“, – aiškinamajame rašte teigė parlamentarai.

Pataisas registravo konservatoriai Kazys Starkevičius ir Andrius Kupčinskas, Liberalų sąjūdžio atstovas Andrius Bagdonas, Demokratų sąjungos atstovas Lukas Savickas, socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Seimas jau buvo ėmęsis analogiškos pataisos, tačiau svarstant projektą siūlomas 60 dienų terminas buvo sutrumpintas iki 30 dienų, ir parlamentas per priėmimą tokiam variantui nepritarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

didele financine nasta

ne problema ...uzstatai inksta imi greitaji dieduko kredita susimoki ir gyveni toliau... inksta galima uzstayt ir vaiko dar negimusio...amerika ju politikai tai i ateinanciu kartu skola gyvena ir gyvena gerai...... uz pagalba ukrainai tai amerikieciu anukams teks jau kepenis uzstainet.... kapitalizmas... aferistu rojus...gerove... todel pilieti buk demesingas buk isradingas verslus, suvarzyk savo artimus sutartimis ir abonementais, sukciauk kekvienam zngsnije...puldinek visus advokatais ir viskas bus okey... teateinie tau gerove

60 dienu sakyciau labai ilgas terminas

gryztu namo ius uzsienio kaimyno numerius nusuku privazineju isvarau i uzsieni a jus te like aiskinkites... kompiuterizacija dirbtinis intelektas kameros radarai ir mentai trikojai kekvienam zingsnije...totalus sekimas per banka per telefona viskas operatyviai a jus te 60 dienu guma tempiat... baudos pristaymas i belekuri pasaulio krasta turetu but 3 dienos iskaitant savaitgali... vsio...

>>>Tiesa \\\\\.../////

>ne'Tiesa.___11 metų gyvenau JK ir jei tenai važinėtų kaip čia (LT) tai namų netektum,kelnes numautų ir "cypėje" atsidurtum,nes tenai aprengia.___Greičio viršytojus bausti,bausti,baisti ir kuo griežčiau,nes sugryžus į LT tai siaubas suima RETAS važiuoja leistinu greičiu,o lenkimai,užkišimai.____Pasijunti Rusijoje ar Indioje,kur KET tai tik formalumas.____Pavyzdys,aš miesto ribose,kur leistinas greitis važiuoju 50 km/h.tai MĄSIŠKAI iš visų pusių lenkia ir piktai žiūri,ko maišais po kojom.___Anglijoje to nepamatysi ir Vokietijoje.___Va Italijoje gyvenau nemažai,tai gal dar baisiau už Rusija,pagal KET laikymasį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS