Padirbės, kad eismas būtų saugesnis | KaunoDiena.lt

PADIRBĖS, KAD EISMAS BŪTŲ SAUGESNIS

Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ per šiuos metus yra suplanavusi eismo saugumą didinančius sprendimus įgyvendinti visuose šalyje užfiksuotuose vadinamųjų juodųjų dėmių kelių ruožuose ir sankryžose.

Šiuo metu valstybinės reikšmės keliuose yra 38 juodosios dėmės.

„Kokybiška analizė ir racionaliai įvertintos, tikslinės investicijos į pavojingiausius šalies ruožus ir sankryžas pagerins eismo saugos padėtį keliuose“, – teigė „Via Lietuva“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Šiemet kelių sankryžose ir ruožuose, kuriuose užfiksuotos juodosios dėmės, bus atnaujinamos pėsčiųjų perėjos, greičio mažinimo kalneliai ir kelių ženklinimas, pertvarkytos avaringos sankryžos, įrengtos atskiros kairiojo posūkio juostos ir kitos priemonės.

Papildomų inžinerinių saugos priemonių diegimas bus įgyvendintas iki šių metų pabaigos, pradedant jau pavasarį.

Šiuo metu Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose yra 38 juodosios dėmės.

2022 m. juodųjų dėmių buvo 42, 2021 m. – 44.

Juodosios dėmės dažniausiai atsiranda pėsčiųjų perėjose, vieno lygio sankryžose su nesaugiais kairiaisiais posūkiais ir šviesoforu reguliuojamose sankryžose. Dažniausi eismo įvykiai sankryžose – susidūrimai sukant į kairę (apsisukant), o ruožuose – užvažiuojama ant pėsčiojo arba dviratininko.

Kelio, gatvės ruožas ar sankryža (įskaitant kelius ir gatves su skiriamąja juosta) laikomi juodosiomis dėmėmis, jeigu juose per pastaruosius ketverius kalendorinius metus yra įvykę keturi arba daugiau įskaitinių eismo įvykių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

As

Pelinagtoriau prisijungti prie ju.

...

padirbės broileriai,pridarys nesąmonių,paims pinigų,paskui kiti broileriai ims taisyti jų nesąmones ir vėl gaus pinigų

Juozas

Labai neramu pasidarė. Atsiras dar daugiau stulpelių viduryje kelio, staigių posūkių ir žiedukų (mažinam greitį). Kai tuo tarpu visi automobilių gamintojai tik didina jų galią ir maksimalų greitį ir saugumą. Bet gerai nors tiek, kad dar negirdėti siūlymų prieš kiekvieną automobilį eiti žmogui su vėliavėle...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS