Kaip užtikrinti saugias keliones užsienyje? | KaunoDiena.lt

KAIP UŽTIKRINTI SAUGIAS KELIONES UŽSIENYJE?

  • 1

Ne paslaptis, kad kelionės į užsienį suteikia išties įdomios patirties, leidžia susipažinti su naujomis kultūromis ir požiūriais bei plečia asmeninį akiratį. Patyrę keliautojai mėgsta palypėti laipteliu aukštyn ir netgi keliauja vieni, arba į tokias egzotines vietoves kaip Afrika ar Azija. Kaip bebūtų, bet kokią kelionę gali sugadinti net menkiausia smulkmena – galbūt užkliuvote už šaligatvio plytelės ir nejuokais susižeidėte, o gal užpuolė nežinoma infekcija. Aptarkime keletą svarbiausių veiksnių, padėsiančių užtikrinti, kad net užklupus nesklandumams, galėsite greitai ir efektyviai su jais susitvarkyti arba išvis išvengti.

Kelionės draudimas

Vienas iš dažniausių, paprasčiausių ir prieinamiausių būdų apsaugoti savo kelionę ir užtikrinti, kad efektyviai susitvarkysite su bet kokiomis užklupusiomis negandomis, yra kelionės draudimas. Įsigiję pastarąjį išvengsite finansinių nuostolių pavėlavus lėktuvui, dingus lagaminams ar kitiems svarbiems daiktams arba išvis nutrūkus kelionei. Negana to, sutrikus sveikatai ar rimtai susižeidus, sulauksite reikalingos medicininės pagalbos, kas gali tapti nemenku iššūkiu egzotinėse šalyse, jei nepasirūpinate reikiamomis teisėmis ir prieigomis iš anksto. Pasirinkę tokį draudimą internetu ne tik galite greitai ir efektyviai gauti visą reikiamą informaciją, bet ir vos per kelias minutes supildyti savo duomenis, pasirinkti reikiamą paketą ir peržvelgti santrauką, o ištikus netikėtumams ar klausimams, visada galite kreiptis bendruoju informacijos telefonu.

Neužterštas maistas ir vanduo

Maistas ir vanduo, rodos, yra tokie paprasti ir kasdieniai dalykai, kad keliaudami neretai nesusimąstome apie jų kokybę. Jei keliaujate į dar neaplankytą ar nežinomą šalį, apsidrauskite ir gerkite vandenį iš buteliukų, mat vandens iš krano gėrimas yra viena dažniausių priežasčių, dėl ko sustreikuoja keliautojų sveikata ir neretai likusią kelionę tenka praleisti tualete. Dažniausiai nukenčiama nuo tokių bakterijų kaip E. coli, salmonelės ir choleros vibriono, bei hepatito, roto ir polio virusų. Vietiniai neretai būna išvystę atsparumą šioms bakterijoms ir virusams bei jų keliamiems simptomams, tačiau keliautojams iš užsienio taip nepasiseka. Kalbant apie maistą, stenkitės valgyti tik savo viešbutyje (jei įmanoma, rinkitės turintį daug kitų keliautojų atsiliepimų) ir būkite itin išrankūs pirkdami gatvės maistą – pastarasis gali būti gaminamas nehigieniškoje aplinkoje ir turėti įvairių parazitų ar nešioti įvairias bakterijas ir virusus. Be to, pagyvenusiems, vaikams, nėščiosioms, žmonėms su nusilpusiu imunitetu ar geriantiems skrandžio rūgštingumą reguliuojančius preparatus kyla didesnė riziką sunegaluoti, tad prieš keliaudami į tolimesnes egzotines šalis, būtinai pasitarkite su šeimos gydytoju.

Permainingi orai

Orų, žinoma, kontroliuoti negalime, tad belieka pasistengti kaip įmanoma geriau pasiruošti jų permainoms, ypač jei keliaujate į šalis, kur oras labai greitai gali tapti neprognozuojamu. Prieš išvykstant būtinai patikrinkite orų prognozes ir atitinkamai apsirenkite, tačiau atkreipkite dėmesį ir į galimų orų permainų keliamus pavojus – dėl viso pikto pasiimkite šiltesnį džemperį ar net striukę. Pavyzdžiui, nors ir Skandinavijos šalys yra vienos mažiausiai paveiktos klimato kaitos, iš šiltesnių šalių atvykstantiems keliautojams derėtų pasidomėti vidutine temperatūra ir pasirūpinti tinkamais apdarais. Jei visgi norite kažko egzotiškesnio, nei artimos Europos šalys, pamąstykite apie Naująją Zelandiją ar Singapūrą, kur klimatas šiltesnis, tačiau daugiau ar mažiau pastovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yja

nejuokinkit su tais vandenimis iš buteliuko. Yra šalių kur tą vandenį tiesiog iš vandens telkinio supilsto į buteliukus ir tiek. Gerai jei bent perfiltruoja. Realiai geri tą patį kaip ir vietiniai tik atitinkamai supakuotą. Kai daug keliauji tai atsirenki automatiškai kas ir kaip. O ir viešbučių virtuvėse naudojamas tas pats vanduo iš čiaupų/ nepirks gi beprotiškai brangaus vandens maisto gaminimui,daržovėms, indams plauti/ . Taip kad... išvadas darykitės patys. Neretai sultys ar gazuoti gėrimai yra tinkamesnis variantas nei vadinamasis saugus vanduo iš butelio. Bet tai tik mano asmeniniai pastebėjimai ir jų niekam neperšu. Kiekvieno teisė rinktis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS