Vilniuje suskambės primiršti muzikos kūriniai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SUSKAMBĖS PRIMIRŠTI MUZIKOS KŪRINIAI

Šeštadienį Vilniaus Technikos bibliotekos kieme gyvai suskambės 7–8 dešimtmečiuose lietuvių aukso fondo kinui įrašyta muzika. Renginyje „Muzika kaip kinas“ bus galima išgirsti pamirštus žymių Lietuvos kompozitorių kūrinius, išvysti kitą žymių kompozitorių pusę.

„Filme ta muzika sudaro foną, ji papildo, yra papildoma medžiaga kažkam. Ji sukelia mums kažkokį papildomą jausmą. Čia ji ištraukta į pirmą planą ir mes ją visai kitaip girdime. Kartais gerame filme ir gerai sukurta muzika lieka nepastebėta, nors ji mums duoda daug. Čia mes ją iškeliame į pirmą planą, tad ji neliks nepastebėta“, – pasakojo renginio „Muzika kaip kinas“ prodiuseris Ričardas Šumila.

Džiazo vokalistė Neda Malūnavičiūtė dainuos prieš daugiau nei 20 metų atliktą filmo „Džiazas“ dainą „Toli toli“, kurtą Fausto Latėno. Vokalistė šią dainą ne tik įdainavo, bet ir įgarsino pagrindinę filmo heroję.

„Aš labai jaudinuosi ir labai noriu kuo gražiau sudainuoti tą patį, ką padariau ir prieš 22 metus. Nors, žinokit, aš pasiklausiau to prieš 22 metus daryto įrašo ir man plaukai atsistojo iš siaubo, kaip buvo naivu, primityvu ir neprofesionalu“, – pasakojo dainininkė Neda Malūnavičiūtė.

Saksofoną, kaip ir originaliame įraše 1992 metais, pūs Petras Vyšniauskas.

„Buvo 2 metai po nepriklausomybės atgavimo, o dabar viskas atrodo žymiai šviesiau. O pats filmas yra žymiai geresnis, negu tada atrodė“, – džiaugėsi P. Vyšniauskas.

Renginyje daugelis kūrinių gyvai skambės pirmą kartą. Tai Viačeslavo Ganelino muzika iš filmų „Gražuolė“ ir „Mano vaikystės ruduo“, Algimanto Apanavičiaus kūryba iš kino „Niekas nenorėjo mirti“, Giedriaus Puskunigio – iš „Avinėlio vartų“ ir kiti. Koncerto metu žiūrovai matys filmų ištraukas bei pokalbius su kompozitoriais. Juos atrinko kino kūrėjas Audrius Stonys. Koncertas vyks šeštadienį Vilniaus Technikos bibliotekos kieme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS