Aplinkai draugiški troleibusai sostinės gatves pasieks jau rugpjūtį | KaunoDiena.lt

APLINKAI DRAUGIŠKI TROLEIBUSAI SOSTINĖS GATVES PASIEKS JAU RUGPJŪTĮ

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad pagal bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Škoda Group“ pasirašytą sutartį, pirmieji 20 troleibusų sostinės gatves pasieks šių metų rugpjūtį.

Kiti 71 pagal sutartį užsakyti troleibusai Vilniuje keliones pradės 2025 m. sausio–kovo mėn. Bendra sutarties vertė siekia daugiau nei 52 mln. eurų.

„Griežtai laikomės darbų plano – pirmasis „Škoda 32Tr“ troleibusas jau yra pagamintas, taip pat dar 12 yra gamybos procese. Sostinės gatvėse šįmet riedės dalis naujų troleibusų, o antruoju etapu sulauksime dar 71 – taip atnaujinsime didžiąją troleibusų parko dalį“, – pažymi UAB „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Ignas Degutis.

Jis dalinasi, jog „Škoda Group“ jau vykdo visus privalomuosius bandymus pirmajam troleibusui, kurie leis įvertinti transporto priemonės patikimumą, saugumą ir eksploatacines savybes – tik tada transporto priemonei bus išduodamas patvirtinimo sertifikatas (atlikta homologacija), taip patvirtinant jo tinkamumą sklandžioms kelionėms Vilniaus gatvėse.

Savivaldybė primena, jog nauji „Škoda 32Tr“ modelio troleibusai bus žemagrindžiai, 12 m ilgio bei riedantys autonomine eiga, todėl galės nuvažiuoti iki 20 km be kontaktinio tinklo.

Troleibusuose bus įdiegta saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, taip pat apsauga nuo susidūrimo ir automatinis gaisro gesinimas.

Troleibusai bus visiškai kondicionuojami ir vėdinami tiek keleivių salone, tiek vairuotojų kabinoje. Viešojo transporto priemonė bus pritaikyta ir individualių poreikių turintiems asmenims – joje įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį.

Troleibusai turės dviračių tvirtinimo įrangą, kuri leis vežti dviračius jo salone.

GALERIJA

  • Aplinkai draugiški troleibusai sostinės gatves pasieks jau rugpjūtį
  • Aplinkai draugiški troleibusai sostinės gatves pasieks jau rugpjūtį
  • Aplinkai draugiški troleibusai sostinės gatves pasieks jau rugpjūtį
„Škoda Group“ nuotraukos.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Galvojau

ir pakankamai ilgą laiką, kad troleibusai neteršia gamtos, o pasirodo, jie yra jai draugiški. matyt troleibusai su aplinka nesibars, nesistumdys, gal kartu ir arbatą gers? Kažkas žiniasklaidoje yra ne taip yra su žodžio "draugiškas" vartojimu. Gal kažkas kažkada neteisingai išsivertė iš anglų kalbos?

Anonimas

iki šiol buvo aplinkai nedraugiški labai dūmijo.

:)

O Kaunas pagailėjo pinigėlių autonominei eigai. Labai gaila.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS