R. Šimašius: negalima ignoruoti ankstesnio Lukiškių aikštės konkurso rezultatų | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS: NEGALIMA IGNORUOTI ANKSTESNIO LUKIŠKIŲ AIKŠTĖS KONKURSO REZULTATŲ

  • 1

Vilniaus meras Remigijus Šimašius žada, kad gavusi Viešųjų pirkimų tarybos išvadas bei Vyriausybės poziciją dėl Lukiškių aikštės tvarkymo, savivaldybė operatyviai paskelbs naują konkursą. Sostinės vadovas kartu pažymi, kad negalima ignoruoti pastarojo konkurso rezultatų.

Pirmąją vietą pastarajame konkurse 2013 metais laimėjo architekto Rolando Paleko projektas „Ramybė“.

„R.Paleko projektas laimėjo prieš tai Vyriausybės rengtą konkursą ir, sakau, ignoruoti jį man atrodytų tiesiog neišmintinga, nes mes ne tai kad iki 2018 metų nepadarytume, mes turbūt niekada nepadarytume tos aikštės, jeigu tuo pačiu stiliumi - žingsnis į priekį, du atgal - būtų dirbama“, - žurnalistams penktadienį sakė sostinės vadovas.

Bendrovės „Paleko Archstudija“ projektas idėjų konkurse nugalėjo pasiūlęs projektą už 11 mln. eurų, vėliau ši bendrovė pateikė mažesnės apimties darbų projektą, kurio įgyvendinimui preliminariai reikėtų 2 mln. eurų. Tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba pasiūlytas korekcijas įvertino kaip naują projektą ir neleido tęsti derybų. Premjero sudaryta darbo grupė nutarė, kad bus skelbiamas naujas konkursas.

„Man labai keista, kad atsiranda dar žmonių, kurie mano, kad dar n-ąjį konkursą reikia daryti šitoje vietoje (...). Grįžti į nulinę stadiją ir apsimesti, kad nebuvo jokių konkursų iki tol, būtų mažų mažiausiai kvaila“, - penktadienį sakė meras R.Šimašius.

Visgi jis žadėjo, kad naujas pirkimo procedūras savivaldybė rengs „labai operatyviai ir tikrai nevilkinant“.

Lukiškių  aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų. 2013-aisiais išrinktas geriausias projektas Lietuvos laisvės kovotojų atminimui įamžinti - R.Paleko „Ramybė“, antroji vieta atiteko Gintaro Čaikausko vadovaujamų architektų projektui „Rėdos ratas“. 2014-aisiais taip pat buvo išrinktas ir geriausias monumentas žuvusių už Lietuvos laisvę kovotojų atminimo įamžinimui - skulptoriaus Vidmanto Gylikio „Tautos dvasia“, tačiau jo aikštėje nenorėtų matyti nei Vilniaus valdžia, nei Vyriausybės atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tempkit

gumą toliau ...........gėjai jau ten ir taip šeimininkauja , paradus ir ''minėjimus'' užbaigia lukiškėse .............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS