Ežere Trakuose nuskendo pramoginis laivas | KaunoDiena.lt

EŽERE TRAKUOSE NUSKENDO PRAMOGINIS LAIVAS

Galvės ežere Trakuose, netoli kempingų slėnio, ketvirtadienį nuskendo 20 metrų ilgio laivas. Pirminiais ugniagesių duomenimis, žmonės nenukentėjo.

Nelaimė įvyko už 15 metrų nuo kranto, jis nugrimzdo į šešių metrų gylį.

Aplinkos apsaugos departamentas savo pranešime informuoja, kad 14 val. 15 min., kad ties Slėnio gatve 1 nuskendo pramoginis laivas „Skaistis“. Apie tai pranešė laivo savininkas.

Aplinkos apsaugos specialistams nuvykus į nurodytą vietą, nustatyta, kad laivas yra visiškai nuskendęs, o jo nuskendimo vietoje matyti naftos produktų dėmės. Į įvykio vietą iškviesti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Kadangi ežeras užšalęs, teršalai plisti negali ir laikosi susidariusioje eketėje. Išsiliejusius naftos produktus surinks gelbėtojai, o laivo savininkui teks organizuoti laivo iškėlimą.

„Savo ruožtu, aplinkos apsaugos specialistai kontroliuos, kaip vykdomi darbai, siekiant, kad žala aplinkai būtų kaip įmanoma mažesnė“, - rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Iškėlus laivą bus aiškinamasi, kodėl įvyko nelaimė ir kas dėl to kaltas.

„Iš variklio skyriaus veržiasi tepalai, jie pasklido 80-100 kvadratinių metrų plote. Mūsų ugniagesiai jau pastatė bonines užtvaras, rinks tepalus. Tepalai po truputį kyla į viršų, neaišku, kad jie bus surinkti.  Laivo iškėlimu rūpinasi patys savininkai“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Pasak jos, laive buvo 120 litrų dyzelino ir 50 litrų tepalų.

Ugniagesių narai apžiūrės patį laivą, siekiant įsitikinti, ar jame nėra žmonių, bus atlikta žvalgyba.

GALERIJA

  • Ežere Trakuose nuskendo pramoginis laivas
  • Ežere Trakuose nuskendo pramoginis laivas
Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS