Įtarimai kyšininkavimu atliekų centro tyrime pareikšti Elektrėnų tarybos nariui | KaunoDiena.lt

ĮTARIMAI KYŠININKAVIMU ATLIEKŲ CENTRO TYRIME PAREIKŠTI ELEKTRĖNŲ TARYBOS NARIUI

Tyrime dėl turto pasisavinimo ir galimos korupcijos Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centre (VAATC) įtarimai kyšininkavimu pareikšti įmonės Sąvartyno eksploatacijos skyriaus vadovui, Elektrėnų savivaldybės tarybos nariui liberalui Virgilijui Pruskui.

Apie pareikštus įtariamus šiam asmeniui BNS patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Tyrime, kurį atlieka STT ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, sulaikyta 12 asmenų, jie įtariami galėję neapskaityti ir pasisavinti per 1 mln. eurų, taip pat dalis jų gavę daugiau kaip 100 tūkst. eurų kyšių.

Tuo metu įmonės atstovė Regina Janutėnienė BNS sakė negalinti „nei patvirtini, nei paneigti šios informacijos“.

„Tuo labiau vadovaujantis Asmens duomenų apsaugos įstatymu“, – teigė ji.

Liberalų sąjūdžio atstovas Antanas Martusevičius BNS patvirtino, kad V. Pruskus yra partijos narys, su juo antradienį nepavyksta susisiekti.

Partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienio vakarą pranešė, jog partijos valdyba sprendžia dėl jo narystės stabdymo.

„Bus priimtas sprendimas dėl jo narystės suspendavimo“, – sakė ji.

Pirmadienį VAATC skelbė, kad dėl įtarimų turto pasisavinimu ir korupcija pirmadienį nuo pareigų nušalinti trys darbuotojai. Dar vienas darbuotojas, kurio atžvilgiu dabar pradėti procesiniai veiksmai, jau anksčiau atleistas.

Elektrėnų meras liberalas Gediminas Ratkevičius BNS sakė kol kas neturintis informacijos apie teisėsaugos įtarimus tarybos nariui ir partijos kolegai.

„Išsiaiškinti nuodugniai informaciją ir priimti adekvačius sprendimus“, – teigė jis, paklaustas, ką ketina daryti.

Anot jo, sprendimai „priklausys nuo situacijos“.

Byloje tiriami nusikaltimai, susiję su nusikalstamomis veikomis nuosavybei, finansams, taip pat korupcinės veikos – stambus kyšininkavimas, papirkimas, prekyba poveikiu.

Pasak STT Centrinės tyrimų valdybos viršininko Dariaus Balčiūno, pirminiais duomenimis, VAATC darbuotojai, būdami bendrininkų grupėje, kas dvi ar tris savaites priimdavo kyšius iš verslo subjektų, užsiimančių atliekų surinkimu ir tvarkymu.

Padaryta žala dėl nesumokėto atliekų surinkimo mokesčio, pirminiais duomenimis, šiuo metu viršija pusę milijono eurų. Tokiu būdu išvengta per 160 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Be to, įtariama, kad piktnaudžiaujant tarnyba, buvo klastojami į Vilniaus regiono atliekų surinkimo aikšteles pristatyto metalo ūkiniai, finansiniai dokumentai. Tokiu būdu metalas buvo pasisavinamas, gautas atlygis pasidalijamas tarp bendrininkų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

dainius

vat su jurenu ir prisiobuoliavo.. panasu ir tomas i kelnes deda

Gentvilo draugas

Kur tik Gentvilo draugas, pasekėjas, mokinys, sugerovas - ten korupcija, kyšininkavimas, nusikaltimai....

Anonimas

jei tarnybos atlikinėtu savo pareigas be pareiškimo nurodančio ka reikia imt už užpakalio žulikai bijotu o dabar to nėra ,tai gal pavadinima tu instituciju keist reikia mergaitės pagal užsakyma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS