Jaunas recidyvistas – vėl Temidės rankose: kaltinamas dėl 33 vagysčių | KaunoDiena.lt

JAUNAS RECIDYVISTAS – VĖL TEMIDĖS RANKOSE: KALTINAMAS DĖL 33 VAGYSČIŲ

  • 6

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje vyras kaltinamas keturių automobilių, keliolikos mobiliųjų telefonų, kito turto vagystėmis, asmuo dėl panašių nusikaltimų teistas septynis kartus.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, 2000-aisias metais gimęs F. M. nuo praėjusių metų gegužės iki spalio kaltinamas Vilniuje pavogęs keturis automobilius, tris nešiojamus kompiuterius, 15 mobiliojo ryšio telefonų, kuprines su įvairiais daiktais, pinigines su pinigais.

Iš viso vyrui pareikšti kaltinimai dėl 33 vagysčių.

Įtariama, kad praėjusių metų gegužę F. M. pagrobė beveik 23 tūkst. eurų vertės automobilį „Volkswagen Taigo“ iš Vilniaus oro uoste veikiančios automobilių nuomos bendrovės.

Po kelių dienų jis, įtariama, iš automobilių stovėjimo aikštelės pagrobė automobilį BMW, įvertintą 22 tūkst. eurų. Birželio pradžioje Gariūnų automobilių turgaus aikštelėje asmuo kaltinamas pavogęs automobilį „Audi A6“, o 2023-iųjų spalį Vilniaus centre – 4 tūkst. eurų vertės automobilį „Volkswagen Polo“.

Ikiteisminio tyrimo metu automobiliai BMW ir „Volkswagen Polo“ buvo rasti ir grąžinti savininkams.

Anot prokuratūros, F. M. per dieną įvykdydavo po kelias vagystes.

2023 metų gegužę Vilniaus miesto apylinkės teismas F. M. pripažino kaltu dėl anksčiau įvykdytų vagysčių, jam buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė. Kaltinamajam tai buvo jau ketvirtas teismo nuosprendis.

Nuosprendžiui dar neįsiteisėjus, vyras tą patį mėnesį pradėjo daryti naujus nusikaltimus. Ikiteisminio tyrimo metu buvo paskelbta F. M. paieška, jį sulaikius, skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Nuo pernai lapkričio iki šių metų sausio pabaigos F. M. paskelbti dar trys teismų nuosprendžiai, kuriais jis buvo pripažintas kaltu dėl vagysčių.

Naujausio teismo sprendimo asmuo laukia pataisos namuose, kur atlieka subendrintą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kur nuotrauka???

Suprantu, jei nerodytų pirmą kartą apsivogusio veido. Bet slėpti nuo visuomenės RECIDYVISTO nuotrauką? Užuot visuomenei padėjus netapti tokių auka, rūpinamasi ne ja, o juo - kad atlikęs bausmę galėtų toliau ramiai darbuotis, o žmonės taip nieko ir neįtartų???

Ir ką?

Sintetinius pagal kilmę yra iš itin pavojingų recidyvistų, kuriuos laikė tolimose rytų teritorijose kaip pasiutusi žvėrį. Ir ką? Vieną Sinkevičių turim komisarą EK, dar vienas yra buvęs įlindęs į Konstitucinį Teismą, dar vienas kažkiek laiko valdė Sodrą, dar yra Sinkevičiūtė, kur visiška udiotė, bet irgi įtaisyta į VSDFV, o kur dar jų motinos, kur dar meras Jonavoje...ar suvokiate? Recidyvistai, psichopapatai ir išsigimėliai atsakingose pareigose ir postuose.

na butu iskarto ypirdoline 15 metu kalejimo

sedetu kalejime , visuomene pailsetu nuo sio recidyvisto --jeigu isejes vel padaro nusikaltima kist 30 metu y kalejima ...ten ir nustiptu ...dabar vienas vagia teisejai uz kysius paleidzia . recidyvistas vel eina vogt ,kad galetu atiduot teisejams kysio suma , vel pagauna vel viskas is pradziu ,,teismas,,, isleidzia uz kysy , recidyvistas bvagia kad galetu teisejams atiduot kysy...na ir t.t....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS