Teismas įkalino vyrą, pavogusį krepšį su olimpinių žaidynių saugumo planais | KaunoDiena.lt

TEISMAS ĮKALINO VYRĄ, PAVOGUSĮ KREPŠĮ SU OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ SAUGUMO PLANAIS

  • 0

Vyrui, iš Paryžiaus savivaldybės darbuotojo pavogusiam krepšį su olimpinių žaidynių saugumo planais, buvo paskirta septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, šeštadienį pranešė teisminis šaltinis.

2001 metais gimęs vyras penktadienį stojo prieš Prancūzijos sostinės teismą dėl pirmadienio vakarą traukinyje įvykdytos vagystės.

Krepšys priklausė Paryžiaus savivaldybės inžinieriui, kuris jį įsidėjo į bagažo skyrių virš savo sėdynės.

Nusikaltimas sukėlė susirūpinimą, kai policijos šaltinis nurodė, kad krepšyje buvo kompiuteris ir du USB raktai su Paryžiaus olimpinių žaidynių saugumo planais.

Tačiau vėliau Paryžiaus prokuratūra pareiškė, kad USB rakte „buvo tik užrašai apie kelių transportą Paryžiuje olimpinių žaidynių metu, o ne slapta saugumo informacija“.

Teisminis šaltinis teigė, kad įtariamasis policijai jau buvo žinomas dėl vagysčių viešajame transporte, ypač sausio pradžioje.

Atsakovas buvo teisiamas ne tik už vagystę, bet ir už tai, kad atsisakė perduoti savo telefono kodą valdžios institucijoms.

Paryžiaus savivaldybės pranešime teigiama, kad bus tiriama, ar miesto darbuotojas, keliaudamas viešuoju transportu su USB raktu, nepažeidė vidaus saugumo taisyklių.

Tikimasi, kad nuo liepos 26 iki rugpjūčio 11 dienos vyksiančių olimpinių žaidynių metu kasdien budės apie 35 tūkst. apsaugos darbuotojų, įskaitant apie du tūkstančius sostinės municipalinės policijos pareigūnų.

Policija ne tik valdys minias ir užkirs kelią gatvės nusikaltimams, bet ir budriai stebės galimus teroro sąmokslus, pastarąjį dešimtmetį Prancūzijai ne kartą tapus islamo ekstremistų taikiniu.

Paralimpinės žaidynės vyks nuo rugpjūčio 28 iki rugsėjo 8 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS