R. Kurlianskis: septyneri bylos ir viešumo metai yra didžiausia bausmė | KaunoDiena.lt

R. KURLIANSKIS: SEPTYNERI BYLOS IR VIEŠUMO METAI YRA DIDŽIAUSIA BAUSMĖ

Septynerius metus trukęs baudžiamosios bylos nagrinėjimas ir jos viešinimas prilygsta griežčiausiai bausmei, teigia buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupės“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Trečiadienį per Lietuvos apeliacinio teismo posėdį sakydamas paskutinį žodį jis prašė teismo palikti išteisinamąjį nuosprendį.

„Manau, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai mane išteisino, tuo pačiu pripažįstu, kad mano veiksmai galėjo sukelti visokiausių įtarimų, visuomenės pasipiktinimą, ypač dėl to, kad šios bylos medžiaga buvo plačiai viešinama. Žiniasklaida mane jau nuteisė, aš per šiuos septynerius metus patyriau griežčiausią bausmę“, – kalbėjo verslininkas.

Anot R. Kurlianskio, prokuratūros jam pateikti kaltinimai kyšininkavimu yra nelogiški ir nepagrįsti.

R. Kurlianskis stebėjosi, kad kaltinamas davęs kyšius už prašymus, kurių neteikė, arba už tai, kas nebuvo padaryta.

Anot jo, jis kaltinamas siekęs paveikti keturis politikų sprendimus, susijusius su kelio Vilnius-Utena rekonstrukcija, Vartojimo kreditų, Atsiskaitymo grynaisiais pinigais įstatymų pataisomis ir parenkant vietą Jono Basanavičiaus paminklui Vilniuje.

R. Kurlianskio teigimu, jam užsiminus apie Seimo nutarimą dėl kelio Vilnius-Utena remonto tuometinis Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis iškart pareiškė, kad jo nepalaikys, tuo metu Atsiskaitymo grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo pataisa esą buvo suinteresuotas pats Liberalų sąjūdis, Vartojimo kreditų įstatymo pataisos nesvarstytos net komitete, o paminklo J. Basanavičiaus vieta rūpinosi ne R. Kurlianskis, o kitas koncerno atstovas – Romanas Raulynaitis.

Kaltinimas prieštarauja elementariai logikai.

„Kaltinimas prieštarauja elementariai logikai“, – tvirtino R. Kurlianskis.

Verslininkas teigė bendravęs su politikais ir reiškęs nuomonę apie jų priimamus teisės aktus, nes šie teisės aktai jam yra svarbūs, jis turi jų laikytis.

„Mano bendravime su politikais buvo necenzūrinių žodžių, familiarumo, apkalbų, susireikšminimo, tačiau baudžiamojo įstatymo ribų neperžengiau“, – kalbėjo R. Kurlianskis.

Prokuratūra siekia pripažinti R. Kurlianskį kaltu dėl kelių politikų papirkimo ir prekybos poveikiu, siekiant koncernui naudingų sprendimų priėmimo.

Kyšininkavimu byloje kaltinti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis E. Masiulis, buvęs šios partijos narys Šarūnas Gustainis, parlamentaras, Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys, eksperlamentaras Gintaras Steponavičius – piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių

Kaltinti, tačiau pirmos instancijos teisme išteisinti ir juridiniai asmenys: „MG Grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

Vilniaus apygardos teismas visus kaltinamuosius pernai balandžio 19 dieną išteisino kaip nepadariusius veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Teismas patvirtino E. Masiulio ir R. Kurlianskio versiją, kad 2016 metais politikui degtinės butelio dėžutėje perduoti 90 tūkst. eurų buvo paskola, o ne kyšis.

E. Masiulis sakė, kad pinigus iš R. Kurlianskio skolinosi investicijoms į nekilnojamąjį turtą, o R. Kurlianskis teigė rėmęs liberalo politinę veiklą, nes šis jam patiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rrr

BANDITIZMAS LIETUVOS VALDZIOJE KLESTI.VUSUS TUOS PY..ERUS ANKSCIAU AR VELIAU LIAUDIS NUBAUS

Tu dar nezinai tada

Kas yra didziausia bausme

Geras gyvenimas

Kurlianskiui geras gyvenimas. Jis taps vor c zakonie. Galės daryti ką nori, kaip psichikos ligonis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS