„Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas | KaunoDiena.lt

„MADOS INFEKCIJOS“ UŽKULISIŲ IŠŠŪKIAI: KAUKIŲ PARADAS

  • 2

Draudimai neišvengiamai skatina fantaziją – kai užsiveria durys, atsidaro langas. Kaukei tapus privalomu aksesuaru viešumoje, reikia gerai pasukti galvą, kaip išsiskirti iš beveidės minios. Jei tikėsime tautosaka, kad tikrasis žmogaus veidrodis – akys, dabar jų šlovės valanda!

Iki „Mados infekcijos“ likus kiek daugiau nei savaitei, užkulisių reikalams įsteigta karštoji linija. Plaukų ir vizažo meistrai jau atliko eksperimentinius bandymus ir žino visų dizainerių sumanymus. Nors ant podiumo natūralus įvaizdis gali atrodyti it lengvos rankos eskizas, iš tikrųjų užkulisiuose reaktyviniu greičiu dirba pasikausčiusios meistrės. Modeliams dėl savo grožio abejonių niekada nekyla, bet žiūrovams šiemet teks spręsti galvosūkį – kaip nelikti nepastebėtam? 

Akių menas 

Paprastai „Mados infekcijos“ žiūrovų dreskodas – kiekvieno stileivos asmeninis garbės reikalas, tačiau šiemet visiems be išimties galios viena taisyklė: apsauginė veido kaukė yra privaloma! Lūpdažiai eliminuoti, bet akis galima ryškinti taip, kad net mama nepažintų. Idealus šansas pasireikšti vidiniam menininkui.

„Kai pusę veido dengia kaukė, ryškiausiu akcentu tampa akys. Akių vizažo tendencijos siūlo išbandyti pačias beprotiškiausias, ryškiausias spalvas, asimetriją, blizgučius, netgi puošybą juvelyriniu dekoru. Bet tuo pat metu norisi išskirtinai ekologiškos sudėties organiškos kosmetikos, ypač kalbant apie makiažo pagrindą ir pudrą“, – sako festivalio vizažo komandos meistrė Eginta Radžiūnaitė.  

Užkulisių dramos

Užkulisiuose, kurių paslaptis visada masina labiausiai, taip pat bus pokyčių. Pasak užkulisių koordinatorės Ievos Patapavičiūtės, šiemet sąmoningai atsisakyta jau tradicija tapusio viešo kastingo. „Daugelio modelių darbo grafikas pasikeitė kardinaliai, dalis suplanuotų užsakymų atšaukti. Būtent todėl norime palaikyti profesionalius agentūrų modelius, kurie šiuo metu įstrigo Lietuvoje. Įgūdžiai nedingsta, bet fizinę formą palaikyti būtina. „Mados infekcijos“ podiumas nebus iš paprastųjų – šimto metrų ėjimas su kliūtimis pareikalaus ir greičio, ir energijos“, – apie artėjantį madų šou pasakoja I. Patapavičiūtė.

Dviejų dalių renginys su pertrauka ir intensyvus tempas žiovauti neleis. Intrigos netrūks: nors statistiškai Lietuvoje dominuoja moterys, šiemet – bent jau ant podiumo – dizaineriai žada vyriškos giminės persvarą.

Nekaulyk pakvietimo, pirk bilietą

„Dūmų fabrikas“ ne guminis – apsispręsti dėl spalio savaitgalio planų reikėtų greitai – dvejojančių traukinys nelauks, o vietų skaičius itin ribotas. Bilietus į spalio 16 ir 17 d. vyksiančią „Mados infekciją“ ir ilgąjį mados savaitgalį 18 dieną pratęsiančią „Injekciją“ (be traukinio bilietų) platina „Paysera“ štai čia.

Festivalį iš dalies remia Lietuvos Kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

GALERIJA

  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
  • „Mados infekcijos“ užkulisių iššūkiai: kaukių paradas
V. Jokubaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kam

ta satanistinė simbolika?

Šiaip

kaukės tai yra neišstudijuoti galimybių plotai dizaineriams. Tik čia nuotraukoje tos kaukolės nei pozityvo nei grožio neiišaukia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS