Mirė garsus prancūzų dizaineris Th. Mugler | KaunoDiena.lt

MIRĖ GARSUS PRANCŪZŲ DIZAINERIS TH. MUGLER

  • 2

Sekmadienį mirė prancūzų mados dizaineris Thierry Mugler. Jam buvo 73 metai.

Th. Mugler populiarumo viršūnėje buvo praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Drąsios jo kolekcijos apibrėžė to dešimtmečio ryškumą – jo drabužiai pasižymėjo struktūriškais ir įmantriais siluetais, kurių įspūdžiui sustiprinti būdavo rengiami ekstravagantiški pasirodymai.

„Visada maniau, kad vien mados neužtenka ir ją reikia rodyti muzikinėje ir teatrinėje aplinkoje“, – kartą sakė jis.

Vėlesniais metais jis rengė atlikėjas Beyonce ir Lady Gaga, o 2019 metais jis trumpam sugrįžo iš pensijos ir sukūrė Kim Kardashian Met Gala įvaizdį.

„Su liūdesiu pranešame, kad sekmadienį, 2022 metų sausio 23 dieną, mirė ponas Manfredas Thierry Mugler“, – rašoma oficialioje dizainerio „Facebook“ paskyroje.

Jo agentas Jeanas Baptiste‘as Rougeot, pranešęs, kad dizaineris mirė dėl „natūralių priežasčių“, pridūrė, kad šios savaitės pradžioje jis ketino paskelbti apie naujus bendradarbiavimo projektus.

Šou kūrėjas iš prigimties

Gimęs Strasbūre 1948 metų gruodį, būdamas paauglys Th. Mugler įstojo į „Opera du Rhin“ baleto trupę, o vėliau pradėjo studijuoti Dekoratyvinių menų mokykloje.

Nuo jaunystės kūrė drabužius pats sau, pritaikydamas netoliese esančiuose sendaikčių turguose įsigytus daiktus. Sulaukęs 20 metų jis persikėlė į Paryžių, iš pradžių ketino dirbti su kita baleto trupe, tačiau jam labiau sekėsi kurti garderobą.

Netrukus Th. Mugler tapo laisvai samdomu stilistu ir dirbo įvairiuose mados namuose Paryžiuje, Londone ir Milane.

1973 metais jis surizikavo ir sukūrė savo prekės ženklą „Café de Paris“, o po metų įkūrė „Thierry Mugler“.

Jo kurtas dizainas išryškino ir išaukštino moteriškas formas: paryškinti pečiai, gilios iškirptės, suspaustas juosmuo ir apvalūs klubai.

Šou kūrėjas iš prigimties rengė įspūdingus savo kūrinių pristatymus ir buvo šiuolaikinio, 21 amžiaus madų šou pradininkas.

„Šiandieniniai madų šou yra tęsinys to, ką išrado Th. Mugler. Kolekcijos buvo pretekstas rengti madų šou“, – prisiminė buvęs „Thierry Mugler“ generalinis direktorius Didier Grumbachas.

1984 metais, savo prekės ženklo 10-ies metų jubiliejaus proga, jis surengė pirmąjį viešą madų šou Europoje, kurį, tarsi didelį roko muzikos koncertą, stebėjo 6 tūkst. žmonių.

Bet niekas negali prilygti 20-mečio šventei, surengtai 1995 metais „Cirque d'Hiver“ arenoje.

Modeliai, tarp kurių buvo Jerry Hall, Naomi Campbell, Eva Herzigova ir Kate Moss, ėjo podiumu kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Tippi Hedren ir Julie Newmar, o renginio kulminacija tapo soul muzikos krikštatėvio Jameso Browno pasirodymas.

Dešimtajame dešimtmetyje jis pirmasis į savo mados renginius ėmė kviestis translyčius modelius.

1992 metais Th. Mugler įmonė, bendradarbiaudama su „Clarins“, išleido pirmuosius kvepalus „Angel“, kurie sulaukė didžiulės sėkmės ir populiarumu varžėsi su „Chanel Nr. 5“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Turėtų prašyti ar skiepytas buvo ,būtų aiškiau nuo ko.Zmogus atrodo dar turėjo gyventi.

Tikrai didelė netektis

Kvepalai Angel nerealūs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS