Prancūzių tobulos odos paslaptys: kokių gudrybių imasi moterys? | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIŲ TOBULOS ODOS PASLAPTYS: KOKIŲ GUDRYBIŲ IMASI MOTERYS?

  • 0

Jos – tikros grožio ikonos. Jų oda visada atrodo nepriekaištingai. Tačiau specialistai tikina, kad tai – ne genai, o kruopštaus darbo rezultatas. Ką reikėtų daryti, norint prilygti išgirtam prancūzių grožiui?

"Jų paslaptis – visai ne naujausios procedūros salonuose ar prabangi kosmetika. Tam, kad turėtų visada švytinčią ir skaisčią odą, jos griežtai laikosi svarbiausių odos priežiūros žingsnių, naudoja kokybišką kosmetiką, tinkamai maitinasi ir, svarbiausia, – saugo odą nuo saulės spindulių, mat tai vienas didžiausių odą sendinančių veiksnių", – sako "Benu" vaistinės Sveikos odos instituto ekspertė Donata Švarcaitė.

Svarbiausia – valymas

Tai vienas iš esminių odos priežiūros žingsnių. Dabar itin populiarus metodas vadinamas dvigubu valymu, kurio metu naudojamos kelios skirtingos priemonės veido odai nuvalyti.

"Nors prancūzės taip pat naudoja šią techniką, tačiau ji atkeliavusi iš Japonijos, kur odos priežiūra ne mažiau vertinama. Ši procedūra atliekama vakare, prieš miegą. Pirmiausia specialiu aliejiniu prausikliu nuplaunamas makiažas. Jį galima tepti ant sausos odos, tiesiai ant makiažo ir masažuoti į odą tol, kol makiažas pradės skaidytis. Taip ne tik nuvalysite makiažą, bet ir atliksite veido masažą, atpalaiduosite ir pamaitinsite odą. Aliejuotą veidą reikėtų nuvalyti šiltu vandeniu sudrėkintu rankšluosčiu, skirtu veidui, kurio šereliai itin švelnūs. Paskui – naudokite vandens pagrindo prausiklį, kuris dar kartą nuvalys odą ir išvalys visas pora bei pašalins likusius nešvarumus nuo veido", – pasakoja D.Švarcaitė.

PH lygio atstatymas

Serumas ir kremas – tai du skirtingi produktai ne tik pagal savo tekstūrą ir sudėtį, bet ir pagal paskirtį.

Po dvigubo veido valymo rekomenduojama naudoti toniką. Daugelis šį žingsnį praleidžia, lyg nelabai svarbų, tačiau tonikas subalansuoja odos pH lygį, kuris pasikeičia nuo įvairių prausiklių – dėl to oda tampa jautri, dirgli, gali rausti ir net niežėti. Jį reikia naudoti dar prieš tepant veido kremą tiek ryte, tiek vakare.

"Tonikas tarsi atstato odos barjerą, kuris dažnai pažeidžiamas prausimosi metu. Geriausia naudoti kuo neutralesnį, lengvą ir gaivinantį toniką. Prancūzės taip pat mėgsta toniką laikyti šaldytuve ir nupraususios veidą apipurkšti toniko dulksna ar suvilgyti odą delnais – naudoti vienkartinių vatos tamponėlių tikrai nereikia. Jie sugeria kur kas daugiau produkto, nei jums reikia. Todėl turėkite toniką su purškikliu ar tiesiog pilkite keletą šlakelių į delnus", – pataria vaistininkė.

Drėkinimas ir maitinimas

Ne mažiau svarbus odos priežiūros žingsnis – drėkinimas. Visai nesvarbu, kokio tipo jūsų oda, – drėkinimas yra privalomas norint palaikyti elastingą odą. Pasiekti norimą rezultatą neužtenka vien veido kremo, patariama naudoti ir serumus.

"Serumų tekstūra – lengvesnė, vandens pagrindu, o kremų – tirštesnė. Tačiau serumas ir kremas – tai du skirtingi produktai ne tik pagal savo tekstūrą ir sudėtį, bet ir pagal paskirtį. Serumai greitai įsigeria, veikia gilesnius veido odos sluoksnius, nes tai labai koncentruotas produktas, kuriame aktyvios medžiagos – vitaminai, antioksidantai, peptidai, augaliniai ekstraktai, hialurono rūgštis, pro- ir probiotokai sudaro 70–80 proc., o kremuose – iki 20 proc.", – sako D.Švarcaitė.

Serumo paskirtis – vadinamasis taškinis poveikis probleminėje veido zonoje, todėl serumo reikia vos kelių lašelių. Šie produktai pagal savo sudėtį skirstomi į drėkinamuosius, jauninančius, stangrinamuosius, tonizuojančius ir kt.

Sveikos odos instituto ekspertė įspėja, kad serumų sudėtyje paprastai nebūna nuo žalingų saulės spindulių ar šalčio apsaugančių ingredientų, todėl, praėjus penkiolikai minučių po serumo naudojimo, reikia veido odą, kaklą, dekoltė zoną tepti kremu.

"Oda dehidratuoja, todėl drėkinti būtina visus odos tipus – normalią, riebią, sausą, mišrią. Todėl ypač vasaros sezono metu naudokite kremus su aktyviosiomis medžiagomis, pavyzdžiui, hialurono rūgštimi, taip pat tinka priemonės su polisacharidais (betainu, galaktoze, gliukoze ir t.t.). Jie padeda sulaikyti vandens molekules epidermyje. Vėsesniu metų laiku naudokite maitinamuosius kremus", – sako vaistininkė.

Dėmesys paakiams

Dar vienas labai svarbus, bet dažnai pamirštamas žingsnis, – paakių oda. Ji gali būti ir dešimt kartų plonesnė už veido odą, todėl reikia elgtis itin atsargiai. Jokiu būdu netrinkite paakių storais rankšluosčiais ir nepamirškite paakių kremų, kurie drėkins, maitins ir apsaugos nuo žalingų aplinkos veiksnių.

D.Švarcaitė pataria naudoti specialiai paakiams sukurtą kremą, kurį galima rinktis pagal pageidaujamą poveikį – tonizuojantį, drėkinantį, lyginantį raukšles ar mažinantį pajuodusius paakius. Nors yra įvairių nuomonių, ar iš viso reikalingas atskiras kremas paakių sričiai, Sveikos odos instituto ekspertė pabrėžia, kad tas pats kremas, kurį naudojate veidui, nebūtinai tiks ir paakiams, mat į veido kremo sudėtį gali įeiti ingredientai, kurie dirgins jautrią ir ploną paakių odą.

Apsauga nuo saulės

Prancūzės žino, kad saulė – didžiausias jų jaunystės ir grožio priešas. Garsiojoje Prancūzijos Rivjeroje pamatysite ne vieną gražuolę, dauguma jų bus prisidengusios odą skaromis, dėvės plačiabriaunes skrybėles, didelius akinius nuo saulės ir visada po ranka turės saulės kremą su didžiausia ultravioletinių saulės spindulių apsauga.

Apsauga nuo saulės net ir ne vasaros sezono metu – būtina, o ypač mums, gyvenantiems šalyse, kur tos saulės matome nedaug.

"Apsauga nuo saulės net ir ne vasaros sezono metu – būtina, o ypač mums, gyvenantiems šalyse, kur tos saulės matome nedaug. Daugelis rytų Europos gyventojų turi I arba II odos tipą, kurie greitai nusvyla saulėje, yra linkę į apgamus, pigmentines dėmes ir dar blogiau – įvairius piktybinius darinius", – perspėja vaistininkė.

Saulės daroma žala yra kaupiamoji, todėl, smarkiai nusvilus saulėje, galite ne iškart pastebėti rimtų padarinių, žinoma, atmetus tai, kad paraudusią odą skaudės, vėliau viršutinis epidermio sluoksnis nusilups. Neatsakingas deginimasis saulėje labai sendina odą.

"Pigmentinės dėmės – viena pagrindinių priežasčių, kodėl net jaunos moterys gali atrodyti kur kas vyresnės. Odos atspalvis tampa netolygus, oda atrodo lyg šlakuota ar su patamsėjimais. Žinoma, atsiranda ir raukšlės, oda sausėja. Visi šie požymiai – sunkiai arba išvis nebeatstatomi", – sako D.Švarcaitė.

Taigi į savo veido odos priežiūros rutiną įterpkite ir apsauginius kremus nuo saulės. Veidui patartina rinktis purškiamą veido dulksną su apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių. Ją galite turėti rankinuke ir naudoti visos dienos metu, ypač kai leidžiate laiką lauke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS