Veido odos priežiūra rudenį: ką verta žinoti | KaunoDiena.lt

VEIDO ODOS PRIEŽIŪRA RUDENĮ: KĄ VERTA ŽINOTI

Vasarą įprastos priemonės nuo saulės daugelio mūsų turbūt padėtos į šalį. Tačiau be reikalo! Rudenį veido oda gali sujautrėti, parausti ar net „atsidėkoti“ pigmentinėmis dėmėmis už apsauginių priemonių nuo saulės nenaudojimą. Norint pasirūpinti savo veido oda, svarbu šiuo permainingu laikotarpiu pakoreguoti kasdienės odos priežiūros rutiną.

Intensyvaus poveikio priemonės

Ruduo – tai metas, kai į savo odos priežiūros rutiną galime sugrąžinti intensyvaus poveikio priemones, kurių negalėjome naudoti vasarą. Tai priemonės su retinoliu, vitaminais A ir C ir rūgštimis.

„Priemonės, turinčios didesnę šių medžiagų koncentraciją, jautriai reaguoja su saule. Neatsakingas jų naudojimas vasarą gali sukelti pigmentacijos pakitimų, raudonį ar sendinti odą. Tačiau ruduo žavus tuo, kad dabar pats tinkamiausias metas naudoti šias priemones. Retinolis, vitaminai A ir C, AHA ir BHA rūgštys gali sustangrinti veido odą, išlyginti raukšleles, sumažinti raudonį ir pigmentines dėmes“, – pasakoja grožio specialistė Aušra Vareikienė.

Ji pataria su šiomis medžiagomis ieškoti tokių kasdienės odos priežiūros priemonių kaip kremai, prausikliai, veido kaukės ir šveičiamieji kremai (vadinamieji pilingai).

Labiau sausėjanti oda

Permainingais orais veido oda gali būti linkusi į išsausėjimą, pasakoja grožio specialistė. Tokiais atvejais ji pataria naudoti veido odos priežiūros prausiklį ir toniką.

„Jeigu nuo vasaros toliau naudojate gelinį prausiklį, rudenį galite pastebėti pirmuosius veido odos išsausėjimo požymius. Šiuo permainingu laikotarpiu, ypač jeigu jaučiate odos išsausėjimą ir paraudimą, patariama rinktis kreminius prausiklius, taip pat puikiai tinka pieneliai“, – išskiria A.Vareikienė.

Kaip dar vieną odos drėkinimo priemonę grožio specialistė įvardija toniką. Jis padeda geriau įsisavinti kitas odos priežiūros priemones, atverdamas poras. Jis padės sutaupyti kitų priemonių, kadangi dėl geresnio įsisavinimo jų sunaudosite kur kas mažiau.

Nepamirškite kaklo ir dekoltė

Mūsų veidas nesibaigia ties smakru, primena grožio specialistė, ragindama pasirūpinti savo kaklo ir dekoltė oda, taip pat lūpomis.

„Nuolat rūpinamės savo veido ir kūno oda, tačiau pamirštame pasirūpinti tokiomis kūno vietomis kaip kaklas, dekoltė ir lūpos. Jeigu neturite specialių priemonių kaklui ir dekoltė, drąsiai naudokite veidui skirtas priemones – rūgštinį kreminį prausiklį ar valomąją kaukę. Rudenį pradėjus sausėti lūpoms, pašveiskite jas švelniu veido ar lūpų kreminiu prausikliu. Vėliau jas patepkite riebiu balzamu arba maitinamosiomis kaukėmis“, – pataria A.Vareikienė.

SPF apsauga – ir rudenį

Grožio specialistė primena, kad šiuo metų laiku turime saugoti savo odą nuo pavojingų ultravioletinių saulės spindulių.

„Vietoj SPF apsaugą turinčio kremo makiažui rinkitės kremines, mineralines pudras, taip pat BB ir CC kremus, turinčius spalvą. Svarbu, kad jie visi turėtų ne mažesnę kaip SPF 15 apsaugą. Nors saulė ne tokia aktyvi, bet rūpinimasis oda turi išlikti visais sezonais“, – pabrėžia A.Vareikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS