Keliautojo mėsainyje – „subalansuotas“ gyvas vėžlys | KaunoDiena.lt

KELIAUTOJO MĖSAINYJE – "SUBALANSUOTAS" GYVAS VĖŽLYS

  • 0

Gyvūnų kontrabandininkai, norėdami įsinešti roplius į lėktuvą, kasdien tampa vis išradingesni. Dažniausiai gyvūnai slepiami apatiniuose drabužiuose ar supakuojami į lagaminus. Tačiau vienas kinas pasirinko žymiai kūrybiškesnį ir „greitesnį“ būdą prasinešti vėžlį į lėktuvą – užmaskavo jį kaip mėsainį, praneša tinklalapis Treehugger.com.

Vyriškis vardu Li buvo sulaikytas pirmadienį, kai Guangzhou Baiyun Tarptautinio oro uosto apsaugos darbuotojai skenuodami jo daiktus užfiksavo keistus išsikišimus maišelyje su mėsainiu iš KFC greito maisto restorano. Tikrindami maišelio turinį pareigūnai pastebėjo iš suvynioto mėsainio lendančias gyvūnėlio kojas.

Nors Li teisindamasis teigė, kad mėsainis yra visiškai normalus ir kad maišelyje nieko daugiau nėra, apsaugos darbuotojai netruko įsitikinti, kad į mėsainį buvo įdėtas vėžlys.

Li tvirtino neturėjęs jokių blogų kėslų ir neužsiimantis kontrabanda – pasirodo vėžlys buvo kino mylimas naminis gyvūnėlis. Oro uosto darbuotojus patenkino toks paaiškinimas ir jie leido vyriškiui išskristi, bet tik po to, kai jis paliko vėžlį saugoti draugui.

Ši istorija retas atvejis, kai gyvūnas gabenamas slapta be noro pasipelnyti. Prekybininkai retais ir egzotiniais gyvūnais  uždirba tūkstančus dolerių juodojoje rinkoje, tačiau tokiu būdu daugybę rūšių veda prie išnykimo ribos.

Pavyzdžiui, anksčiau šiais metais Tailande buvo sulaikytas vyriškis bandęs į šalį įgabenti 54 noraginius sausumos vėžlius (Astrochelys yniphor, - lot.). Kontrabandininkas vežėsi dešimtadalį visos egzistuojančios gyvūnų populiacijos - laisvėje gyvena vos 540 šių vėžlių.

GALERIJA

  • Keliautojo mėsainyje – „subalansuotas“ gyvas vėžlys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS