Kuo triušiai skiriasi nuo kiškių? | KaunoDiena.lt

KUO TRIUŠIAI SKIRIASI NUO KIŠKIŲ?

  • 2

Pripažinkime, dauguma mūsų iš tiesų nežinome, kuo skiriasi triušis nuo kiškio (kuris dar gali būti vadinamas zuikiu). Ir šiuos žodžius dažnai vartojame kaip sinonimus: priklausomai nuo to, kuris gražiau skambės sakinyje.

Ir tai yra visai suprantama. Vis dėl to, šie gyvūnai yra labai panašūs: turi ilgas ausis, stiprias kojas ir moka šokinėti.

Tačiau iš tiesų jie skiriasi ne vienu aspektu.

Vienas labiausiai į akis krintančių skirtumų: kiškiai įprastai yra rudi ar pilki, o triušiai – šviesesni.  Kiškiai gimsta su plaukais ir atviromis akimis, ir praėjus vos porai dienų po gimimo, jau yra pajėgus savimi pasirūpinti. O štai triušiai gimsta akli, beplaukiai ir bejėgiai.

Kiškiai – vienišiai, o triušiai įprastai suformuoja hierarchines grupes su dominuojančiu patinu, kuris poruojasi su kiek įmanoma daugiau grupės patelių.

Šie gyviai netgi priklauso skirtingoms gentims. Kiškiai – „lepus“, o triušiai įvairioms gentims, tačiau tik ne „lepus“. Kiškiai įprastai yra didesni ir greitesni už triušius – šie negali greitai bėgioti dėl klubų struktūros. Be kita ko, kiškiai turi kiek ilgesnes ausis bei didesnes pėdas.

Kiškiai nėra prijaukinti gyventi su žmonėmis – tai visiškai laukiniai gyvūnai. O štai triušiai dažnai yra laikomi kaip naminiai gyvūnėliai.

Visi triušiai (išskyrus amerikinius triušius) gyvena po žeme olose, arba pas žmones narvuose. Kiškiai savo guolius įrengia ant žemės (kaip ir amerikiniai triušiai). Siekdami išvengti pavojaus, pastarieji pasikliauna savo kojomis ir greitumu, o triušiai linkę slėptis olose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

skaitytojau

papasakok tautai kaip tu tapai asilu

Ištikimas skaitytojas

Pirmadienį būtinai aprašykt kuo skiriasi ožys, avinas, stirna, briedis muflonas, danielius. Ateičiai įdomu būtų sužinot kas yra arklys, nes tėvas eržilas motina kumelė, o vaikas kumeliukas. Būtų smagu sulaukt temų ir paukščių palyginimui, kaip žvirblio ir mėsinio kalakuto, ar panašiai. Dar manau daug kam aktualu žinot ką galvoja sliekas maunamas ant kablio,(gal apie maudynes?).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS