Laukiasi panda Meng Meng: tai yra didžiulė dovana | KaunoDiena.lt

LAUKIASI PANDA MENG MENG: TAI YRA DIDŽIULĖ DOVANA

  • 0

Berlyno zoologijos sode gyvenanti didžioji panda Meng Meng laukiasi. Tikimasi, kad jauniklis pasaulį išvys jau po dviejų savaičių.

„Esame sužavėti šios naujienos“, – sakė zoologijos sodo direktorius Andreasas Knieriemas, ultragarso tyrimui patvirtinus nėštumą.

Pasak Berlyno zoologijos sodo veterinarų, vaisiaus dydis ir hormonų analizės rezultatai leidžia teigti, kad Meng Meng jauniklį atsives per artimiausias dvi savaites.

Patelė Meng Meng, kurios vardas kinų kalba reiškia „mažoji svajonė“, ir patinas Jiao Qing, kurio vardas reiškia „mažoji brangenybė“, Berlyno zoologijos sode gyvena nuo 2017-ųjų.

Pandų poros atvykimą į Vokietijos sostinę prieš du metus sveikino tiek kanclerė Angela Merkel, tiek ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.

Šiuo metu Meng Meng ir Jiao Qing yra vienintelės pandos Vokietijoje, gyvenančios aptvare, kainavusiame 9 mln. eurų.

„Kiekvienas atsivestas nykstančios rūšies, tokios kaip pandų, jauniklis yra didžiulė dovana“, – pridūrė A. Knieriemas, pabrėždamas, kaip sunku yra veisti pandas.

Pagal Kinijos „pandų diplomatijos“ politiką, gyvūnai, šalyje laikomi nacionalinėmis vertybėmis, yra tik skolinami kitoms valstybėms.

Visi pandų jaunikliai, gimę užsienyje, privalo būti grąžinti Kinijai per ketverius metus, kai jau būna savarankiški.

Kinija didžiąsias pandas yra nusiuntusi tik į tuziną šalių, tarp jų – Prancūziją, kur pernai gimė jauniklis, pavadintas Yuan Meng. Šį mėnesį jaunikliui sukako vieneri metai.

GALERIJA

  • Laukiasi panda Meng Meng: tai yra didžiulė dovana
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS