Ateities žemėlapiai: erdvės tobulėjimui dar yra | KaunoDiena.lt

ATEITIES ŽEMĖLAPIAI: ERDVĖS TOBULĖJIMUI DAR YRA

  • 0

Šiuolaikiniai žemėlapiai mažai kuo primena popierinius savo pirmtakus, rašo BBC ir Ekonomika.lt. Skaitmeniniai ir kupini informacijos XXI amžiaus žemėlapiai keičiasi pagal kiekvieno vartotojo individualius poreikius.

Gausybė duomenų, palydovinė navigacija, išmanieji telefonai, socialiniai tinklai ir trimačio vaizdo technologija ženkliai padidino žemėlapių funkcionalumą. Šiuolaikiniuose žemėlapiuose informacija keičiasi realiu laiku.

„Naujos kartos LED ekranai ir išmaniuosiuose telefonuose veikiantys projektoriai visiškai pakeis žemėlapių naudojimo įpročius“, - sako Urban Mapping įkūrėjas Ianas White'as.

„Išmaniajame telefone veikiančio projektoriaus dėka turistai galės ant paprasčiausios sienos vaizduoti trimatį žemėlapį ir rankų judesiais planuoti maršrutą, papildant žemėlapį duomenimis apie lankytinus objektus, restoranus, transportą bei draugų patarimus“, - sako verslininkas.

„Ateityje vaizdinių žemėlapių gali nebelikti“, - tvirtina „Ornance Survey“ mokslininkas Johnas Goodwinas.

Anot jo, žemėlapiai bendraus su vartotoju. „Kartais žodžiai yra patogesni nei vaizdai, ypač kuomet norisi kuo rečiau žvilgčioti į išmaniojo telefono ekraną“, - sako mokslininkas.

J. Goodwino įsitikinimu, žemėlapiai taps itin individualizuoti, nes skaitmeniniai žemėlapiai gali būti susieti su gausybe duomenų.

Vienokia to paties žmėlapio informacija gali būti aktuali dviratininkui, kitokia pėsčiajam ar žvejui. Visos vartotojų grupės galės pasirinkti tik juos dominančius duomenis ir pašalinti perteklinę informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS