„Google“ sutiko mokėti už Vikipedijos turinį | KaunoDiena.lt

„GOOGLE“ SUTIKO MOKĖTI UŽ VIKIPEDIJOS TURINĮ

„Google“ sutiko mokėti Vikipedijai už jos paieškos sistemoje rodomą turinį – tais pačiais principais kaip numato JAV technologijų milžinės sudaryti susitarimai su Europos naujienų tarnybomis.

Internetinę enciklopediją prižiūrintis labdaros fondas „Wikimedia Foundation“ pranešė, kad „Google“ yra pirmasis mokantis klientas jo komercinei įmonei „Wikimedia Enterprise“, įkurtai praėjusiais metais.

Savo ruožtu ne pelno siekiančiai organizacijai „Internet Archive“, valdančiai svetainę „Wayback Machine“, kuri išsaugo momentines svetainių nuotraukas ir naudojama Vikipedijos nuorodoms taisyti, paslaugos bus teikiamos nemokamai.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su šiomis ilgametėmis partnerėmis“, – antradienį paskelbtame pareiškime cituojama „Wikimedia“ atstovė Lane Becker (Lein Beker).

Vikipedija, viena iš labiausiai lankomų svetainių pasaulyje, yra nemokama, jos turinį pildo ir atnaujina savanoriai, o jos gyvavimas priklauso nuo labdaros.

„Google“ naudoja Vikipedijos turinį savo „pažinimo skydeliui“ – šoninei juostai, kuri papildo pagrindinius paieškos rezultatus, tačiau šios informacijos šaltinis ne visada nurodomas – dėl tokios praktikos „Wikimedia Foundation“ priekaištavo.

Anksčiau „Google“ yra skyrusi lėšų Vikipedijai per negrąžinamo finansavimo priemonės.

„Jau seniai remiame Vikimedijos fondą, siekdami bendrų tikslų – plėsti žinias ir informacijos prieinamumą žmonėms visame pasaulyje“, – sakė „Google“ atstovas Timas Palmeris.

Fondo pranešime sutarties su „Google“ vertė neatskleidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

respect google

nes jei ne google tai taip kaip pelkiu senis ir sedeciau prie skilusios geldos lanzbergu dvaro kumetyne....stumciau PSD laza ir svajociau kaip pasidulkint su uzrurio pricu... a aba irasai i google ir google ismeta ne zedai rurintis su princais gerai bet tas dalykas ne esminis...ziurek i wiki..... jus turbut noretute ka google ismestu tikslu adresa i puba kur ikales pora bokalu ant drasos uztraukes giesme lanzbergine galetum uzrukyt seimunu palaimintos marianos ... nu jo....kam ko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS