NASA galutinai patvirtino marsaeigio „Perseverance“ misijos pradžią | KaunoDiena.lt

NASA GALUTINAI PATVIRTINO MARSAEIGIO „PERSEVERANCE“ MISIJOS PRADŽIĄ

  • 3

NASA marsaeigis „Perseverance“ (liet. „Atkaklumas“) yra paruoštas paleidimui jau šią savaitę, pranešė JAV kosmoso agentūra.

„Perseverance“ misija į Marsą buvo paskutinį kartą patikrinta prieš ketvirtadienį planuojamą paleidimą iš Floridos Kanaveralo kyšulio.

„Tiesiog noriu pasakyti, kad paleidimo parengimo įvertinimas yra užbaigtas, mes esame „Pirmyn!“ stadijoje“, – spaudos konferencijoje sakė NASA vadovas Jimas Bridenstine'as.

Mažo automobilio dydžio marsaeigis Raudonojoje planetoje turėtų nusileisti kitų metų vasarį.

„Perseverance“ ieskos senovinės gyvybės ženklų, tirs Marso klimatą ir geologiją, rinks uolienų ir dirvožemio pavyzdžius bei leis ateityje Raudonojoje planetoje nusileisti žmonėms.

J. Bridenstine'o teigimu, marsaeigio pavadinimas, kurį pasiūlė konkursą laimėjęs moksleivis, yra „puikiai tinkamas“.

„Gyvename ypatingu laikotarpiu, koronaviruso pandemijos metu, ir mums vis tiek pavyko“, – tikino J. Bridenstine'as.

„Niekada nepagalvočiau, kad paleidimo direktorius dirbs iš namų, o aš tai dariau pastaruosius 5 mėnesius“, – sakė paleidimo direktorius Omaras Baezas.

1 040 kg sveriantis marsaeigis į Raudonąją planetą nuskraidins plokštelę, kurioje pagerbiami gelbėjimo tarnybų ir sveikatos apsaugos darbuotojai, kovojantys su pandemija Žemėje, skelbia NASA.

„Perseverance“ misija yra dalis NASA programos „Artemis“, kuria tikimasi iki 2024-ųjų išlaipinti žmones Mėnulyje, o iki 2028-ųjų – sudaryti sąlygas Mėnulyje nuolat gyventi žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Per mazas

Reikia didesnio ant kokių 140 vietų Iš jų pusė sėdimos ir pusę stovinčių Be toleto.tipo plackard

per 5 menesius scenariju parase

dabar Holivude bus kuriamas filmo ,, JAV kosmonautai Menulyje,,, antra serija ,,, perseverance,,, visureigis Marse,,.... veliau trecia -, ,,zmones Menulyje ,, ir ,,amerikonu perkelimas nahren -kuo toliau nuo zmonijos,,,,

Anonimas

istisai i ten lakioja,turbut aukso ten iesko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS