Naujausi „Huawei“ flagmanai neturės „Google“ programėlių | KaunoDiena.lt

NAUJAUSI „HUAWEI“ FLAGMANAI NETURĖS „GOOGLE“ PROGRAMĖLIŲ

Jau rugsėjį „Huawei“ ketina pristatyti naujuosius „Mate 30“ serijos telefonus. Visgi kinų milžinės flagmanai turės vieną didelį trūkumą – juose nebus populiariųjų „Google“ programėlių, tokių kaip „Maps“, Youtube“ ir „Play Store“.

„Google“ atstovai patvirtino, kad dėl JAV vyriausybės įvesto draudimo pardavinėti technologijas „Huawei“, amerikiečių bendrovė negalėjo suteikti Kinijos milžinei licencijos, leidžiančios naudoti programėles „Huawei“ telefonuose, rašo naujienų tarnyba BBC.

Tai reiškia, kad naujausiuose „Huawei Mate 30“ ir „Mate 30 Pro“ telefonuose nebeliks ir „Play Store“, taigi vartotojams bus kur kas sunkiau atsisiųsti ir tokias programėles, kaip „Facebook“ ar „Instagram“.

Kaip pabrėžia „Huawei“, dabar šios bendrovės įrenginius turintiems vartotojams niekas negresia – jų telefonuose „Google“ programėlės ir toliau bus pasiekiamos.

Visgi analitikų teigimu, „Huawei“ bus gerokai sunkiau parduoti naujus telefonus Vakarų šalyse, jei juose nebus „Google“ programėlių

„Niekas nepirks įrenginio be „Google“ paslaugų“, – tvirtino nepriklausomas analitikas Richardas Windsoras.

JAV vyriausybė gegužę įvedė sankcijas „Huawei“, kurios draudžia amerikiečių bendrovėms pardavinėti kinų įmonei technologijas. Tiesa, sankcijų įsigaliojimas dukart buvo atidėtas, dabartinis sankcijų įsigaliojimo terminas – lapkritis.

Visgi sankcijų atidėjimas negalioja naujai išleidžiamiems „Huawei“ telefonams – jiems sankcijos įsigalios nuo pat pirmos išleidimo dienos.

„Android“ operacinė sistema (OS), kurią ir naudoja „Huawei“ telefonai, yra atvirojo kodo programa, taigi ja gali naudotis visi telefonų ar planšetinių kompiuterių gamintojai. Vis dėlto gamintojams reikia „Google“ licencijos, jei jie nori naudoti populiariosiomis „Google Maps“, „Pay“, „Search“, „Photos“, „Play Store“ ir „Youtube“ programėlėmis.

Tiesa, liepą Donaldas Trumpas pabrėžė, kad kai kurioms kinų įmonių gaminiams gali būti pritaikytos išimtys, taigi „Huawei“ dar gali pavykti išsikapstyti iš šios krizės.

„Huawei“ anksčiau paskelbė kurianti savą operacinę sistemą, pavadintą „HarmonyOS“, kurios prireiks, jei JAV neatšauks ar net sugriežtins sankcijas.

„Huawei“ ir toliau naudos „Android OS“ ir programėlių ekosistemą, jei Jungtinių Valstijų vyriausybė leis mums tai daryti. Jei ne – mes tęsime savo OS vystymą. Visi vartotojai, jau įsigiję „Huawei“ išmanųjį telefoną, galės pasiekti visas programėles kaip anksčiau“, – pranešime teigė „Huawei“ atstovai.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

baikit

visi 'ismanieji' sukurti tik jusu sekimui.

Nika

Seka kiekviena tas giuglis nafik jyyy

Puiku

Uzkniso guglas juodai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS