Pradėjo tyrimą dėl „Apple“ planuojamo „iPhone“ modelių senėjimo | KaunoDiena.lt

PRADĖJO TYRIMĄ DĖL „APPLE“ PLANUOJAMO „IPHONE“ MODELIŲ SENĖJIMO

  • 0

Prancūzijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl JAV technologijų bendrovės „Apple“ gaminamų „IPhone“ modelių „planuojamo senėjimo“, informuoja BBC.

Pagal Prancūzijos įstatymą, yra nusikalstama sąmoningai trumpinti produkto naudojimo terminą, siekiant priversti vartotojus pirkti naują produkciją.

Gruodį „Apple“ pripažino, kad tyčia lėtina kai kurių senesnių „iPhone“ modelių darbą, siekdama išvengti staigaus telefonų išsijungimo. Ji paaiškino, kad telefono ličio jonų baterijos ilgainiui silpsta ir neįveikia apkrovos, dėl to įrenginys gali atsijungti. Tuo tikslu „Apple“ pakoregavo savo operacinę sistemą, sulėtindama tam tikrų užduočių atlikimą.

Prancūzijos tyrimui vadovauja šalies Ekonomikos ministerijos Vartotojų apsaugos agentūra. Tyrimas pradėtas gavus skundą iš vartotojų interesus ginančios grupės „Stop Planned Obsolescence“ (Hop).

Anot „Hop“, „Apple“ atžvilgiu tyrimą, be Prancūzijos, pradėjo ir Izraelis bei Jungtinės Valstijos, tačiau Prancūzija - pirma šalis, pradėjusi baudžiamąją procedūrą prieš bendrovę dėl planuojamo modelių senėjimo. Už tyčinį produktų naudojimo termino trumpinimą gali būti skiriamos baudos iki 5 proc. metinės apyvartos, taip pat gresia ir įkalinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS