Rengiantis pilotuojamam JAV skrydžiui į kosmosą artėja „SpaceX“ triumfo valanda | KaunoDiena.lt

RENGIANTIS PILOTUOJAMAM JAV SKRYDŽIUI Į KOSMOSĄ ARTĖJA „SPACEX“ TRIUMFO VALANDA

Kompanijos „SpaceX“ raketos su dviem NASA astronautais startu trečiadienį turi prasidėti nauja pilotuojamų kosminių skrydžių era.

Pilotuojami kosminiai skrydžiai jau šešis dešimtmečius simbolizuoja vos keleto valstybių galią, kurios Jungtinės Valstijos neturėjo pastaruosius devynerius metus.

Jei oro sąlygos pagerės, 16 val. 33 min. vietos (23 val. 33 min. Lietuvos) laiku „SpaceX“ raketa su naująja kapsule „Crew Dragon“ pakils iš Kennedy (Kenedžio) kosminio centro starto aikštelės 39A. Iš tos pačios aikštelės istoriniam skrydžiui į Mėnulį pakilo Neilas Armstrongas (Nilas Armstrongas) ir jo „Apollo“ kolegos.

NASA astronautų Bobo Behnkeno (Bobo Benkeno) ir Dougo Hurley (Dago Herlio) pilotuojama „Crew Dragon“ keliaus į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Skrydis rengiamas nepaisant karantino priemonių, įvestų dėl koronaviruso pandemijos. Abu astronautai pastarąsias dvi savaites buvo karantinuoti.

Ši misija laikoma itin svarbiu žingsniu Jungtinėms Valstijoms siekiant nutraukti priklausomybę nuo Rusijos erdvėlaivių, skraidinančių įgulų narius į TKS ir iš jos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to ha ha

ar seniai išleido iš durnyno?

hahaha

hahaha jo pakilo i menuli holivude

SUSIJUSIOS NAUJIENOS