Rusija paleido į kosmosą daugiau britų telekomunikacijų palydovų | KaunoDiena.lt

RUSIJA PALEIDO Į KOSMOSĄ DAUGIAU BRITŲ TELEKOMUNIKACIJŲ PALYDOVŲ

Iš Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančio kosmodromo „Vostočnij“ ketvirtadienį buvo paleista raketa, nešanti 36 britų telekomunikacijų ir interneto paslaugų palydovus, paskelbė Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Londone įsikūrusi bendrovė „OneWeb“ siekia užbaigti žemosios orbitos palydovų tinklą, kuris teiks geresnį plačiajuostį ryšį ir kitas paslaugas pasaulio šalims.

Bendrovė dalyvauja lenktynėse dėl interneto teikimo per palydovus atokioms pasaulio vietovėms su JAV milijardieriumi Elonu Musku (Ilonu Masku) ir internetinės prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėju Jeffu Bezosu (Džefu Bezosu).

„Roskosmos“ paskelbtose nuotraukose matyti, kaip raketa „Sojuz“ pakyla į giedrą mėlyną padangę ketvirtadienio rytą (4 val. 47 min. Lietuvos laiku).

„Roskosmos“ pareiškime nurodoma, kad paleidimas ir atsiskyrimas „įvyko normaliai“.

„Galime patvirtinti, kad mūsų šeštasis atsiskyrimas baigtas. Dabar paleista daugiau nei pusė mūsų palydovų!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė „OneWeb“.

JK bendrovė planuoja, kad jos pasaulinis komercinis interneto tinklas, kurį sudarys 650 palydovų, pradės veikti ateinančiais metais.

Pirmieji šeši „OneWeb“ palydovai buvo paleisti rusiška raketa „Sojuz“ iš Kuru kosmoso centro Prancūzijos Gvianoje 2019 metų vasarį.

Pernai bendrovė iš Baikonuro kosmodromo Kazachstane paleido dar 68 aparatus, o gruodį – papildomus 36 iš kosmodromo „Vostočnij“.

„Vostočnij“ yra vienas svarbiausių Rusijos kosmoso projektų, skirtų sumažinti priklausomybę nuo Baikonuro kosmodromo, kurį Maskva šiuo metu nuomojasi iš Kazachstano.

Šio objekto statybos atsilieka nuo grafiko; jas jau daugelį metų temdo įvairios kontroversijos, įskaitant korupcijos skandalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS