Šiemet „Facebook“ panaikino milijardus netikrų paskyrų | KaunoDiena.lt

ŠIEMET „FACEBOOK“ PANAIKINO MILIJARDUS NETIKRŲ PASKYRŲ

„Facebook“ paskelbė šiais metais panaikinęs 5,4 mlrd. netikrų paskyrų, taip pabrėždamas kovą su manipuliacijomis ir dezinformacija socialiniuose tinkluose.

„Patobulinome savo sugebėjimus aptikti ir užkirsti kelią bandymams sukurti netikras, kenkėjiškas paskyras, – sakoma naujausioje „Facebook“ skaidrumo ataskaitoje. – Skaičiuojame, kad kasdien užkertame kelią milijonų netikrų paskyrų sukūrimui.“

„Facebook“ teigimu, netikros paskyros, sukuriamos apsimetant žmogumi ar subjektu, kuris neegzistuoja, sudaro apie 5 proc. visų aktyvių socialinio tinklo vartotojų antrąjį ir trečiąjį šių metų ketvirčius.

Pastaruoju metu „Facebook“ investavo daug lėšų į dezinformacijai skleisti skirtų paskyrų aptikimą ir panaikinimą. Tokios paskyros dažnai platina informaciją jautriais politiniais ar socialiniais klausimais.

„Facebook“ ataskaitoje taip pat atskleidžiama, kad pasaulio šalys vis dažniau prašo vartotojų duomenų. Daugiausia tokių užklausų pateikia Jungtinių Valstijų teisėsauga.

Pirmąjį šių metų pusmetį iš valstybių gautų užklausų skaičius šoktelėjo 16 proc. iki 128 617.

„Facebook“ iš JAV institucijų gavo 50 741 užklausą dėl duomenų apie 82 461 paskyras. Be to, maždaug du trečdaliai šių užklausų patenkintos be pačių vartotojų, kurių duomenys yra perduodami, žinios.

„Visada įvertiname kiekvieną valstybės užklausą dėl asmens duomenų suteikimo, kad įsitikintume, jog ji yra teisiškai pagrįsta. – pranešime teigė „Facebook“ generalinio patarėjo pavaduotojas Chrisas Sonderby'is. Tai galioja nepriklausomai nuo to, kuri valstybė teikia užklausą.“

Išsamioje skaidrumo ataskaitoje, į kurią pirmą kartą įtrauktas ir „Instagram“, „Facebook“ taip pat pabrėžė pažangą užkertant kelią informacijos, susijusios su terorizmu, neapykanta, savižudybėmis, vaikų pornografija ir narkotikais, plitimui.

„Nors esame patenkinti pažanga, šios technologijos nėra idealios ir mes suprantame, kad vis dar atsiranda klaidų. Todėl tęsiame investicijas į sistemas, kurios leidžia mums tiksliau pašalinti turinį, kuris prieštarauja mūsų taisyklėms, tuo pačiu apsaugant turinį, kuriame aptariama ar smerkiama neapykantos kalba“, – teigiama „Facebook“ pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paskyra mano feibuke

rasoma atjungta o kai noriu pagal savo esama gemaila atnaujinti tai neleidzia nes raso kad tokia paskyra jau yra .Idomu darosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS