„SpaceX“ paankstino dar 60 savojo interneto ryšio tinklo palydovų paleidimo datą | KaunoDiena.lt

„SPACEX“ PAANKSTINO DAR 60 SAVOJO INTERNETO RYŠIO TINKLO PALYDOVŲ PALEIDIMO DATĄ

  • 0

JAV kosminių technologijų bendrovė „SpaceX“ viena diena paankstino ateinantį ketvirtadienį turėjusį įvykti dar 60-ies interneto ryšio tinklo „Starlink“ palydovų paleidimą, remdamasis informuotais šaltiniais pranešė tinklapis „Spaceflightnow“.

Nepaisant koronaviruso pandemijos, trečiadienį planuojama iš kosmodromo Floridoje paleisti į kosmosą raketą nešėją „Falcon 9“ su 60 minipalydovų „Starlink“, turinčių papildyti kuriamą pasaulinį ryšio tinklą.

Pasak kosmodromo vadovybės, šiuo metu imamasi atsargumo priemonių, siekiant sumažinti koronaviruso plitimo riziką. Beveik visi planuojami paleidimai į kosmosą atidedami.

Kovą „SpaceX“ sėkmingai iškėlė į orbitą dar vieną 60 „Starlink“ interneto palydovų grupę, o bendras šių aplink Žemę skriejančių aparatų skaičius padidėjo iki 360. Šiuo metu „SpaceX“ yra didžiausia palydovų operatorė pasaulyje.

„SpaceX“ planuoja sukurti tinklą, sudarytą iš 12 tūkst. šio tipo palydovų, o galiausiai jų skaičių padidinti iki 30 tūkstančių. Ilgainiui „Starlink“ turi užtikrinti plačiajuostį interneto ryšį bet kuriame mūsų planetos kampelyje. Manoma, kad šis projektas kainuos apie 10 mlrd. JAV dolerių.

Bendrovės teigimu, jau šiemet palydovai užtikrins interneto aprėptį visoje Šiaurės Amerikoje, o iki 2021 metų turėtų būti aprėpta beveik visa planeta.

„SpaceX“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) sakė, kad „Starlink“ galės pradėti veikti minimaliu režimu, kai į orbitą bus iškelta 360 palydovų. Vidutiniai tinklo pajėgumai būtų užtikrinti iškėlus 720 aparatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS