Startuoliai bando pritraukti investuotojus: parodoje pristato net chirurginį robotą | KaunoDiena.lt

STARTUOLIAI BANDO PRITRAUKTI INVESTUOTOJUS: PARODOJE PRISTATO NET CHIRURGINĮ ROBOTĄ

  • 1

Barselonoje vykstanti modernių technologijų paroda „Mobile World Congress“ yra viena pagrindinių progų pasireklamuoti ir svarbiausia pritrauki įvairiems nedideliems startuoliams.

Europa, nepaisant didelio išradimų potencialo, vis dar gerokai atsilieka šioje srityje nuo Jungtinių Amerikos Valstijų.

Barselonos technologijų parodoje dalyvauja apie 900 nedidelių startuolių, pristatančių savo išradimus, pavyzdžiui, chirurginį robotą, kurį valdyti padeda dirbtinis intelektas (DI).

„Tam tikrai reikia pirštų miklumo, tačiau chirurgams, kurie tuo užsiima ir yra geri specialistai, darbas gerokai palengvėja, nes jie gali dviem rankomis judinti keturias roboto rankas“, – kalbėjo RTL reporterė Lena Feuser.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

DI dabar naudojamas visur, pavyzdžiui, kompaktiškuose prietaisuose, dūmų detektoriuose, skirtuose miškams.

„Saulės baterijomis varomi dūmų jutikliai, kurie, panaudodami DI, aptinka miško gaisrus dar smilkstančios medienos stadijoje ir leidžia užgesinti gaisrą, kol jis dar neįsisiautėjo“, – nurodė „Dryad Networks“ atstovas Carsten Brinkschulte.

Kad ir kokie skirtingi yra prisistatantys startuoliai, juos sieja vienas bendras tikslas – pritraukti investuotojų.

„Vokietijos bendrovėms nelengva, ypač todėl, kad tarptautiniu mastu konkuruojame su Amerikos bendrovėmis, kurios, paprastai, finansuojamos daug geriau“, – teigė „Dryad Networks“ atstovas.

Pernai Amerika tam investavo 120 milijardų, o Europa – 45.

„Mūsų silpna vieta – kapitalas. Kai paraiškos auga, nuo 50 milijonų ir daugiau, kai finansuojame aukštąsias technologijas, mūsų pinigai yra per maži“, – šnekėjo Vokietijos startuolių asociacijos vadovė Verena Pausder.

Taigi, jaunoms bendrovėms reikia reguliarių pinigų injekcijų, kad jos pradėtų augti, bet tik siūlančios tikrai perspektyvius produktus gali užsitikrinti tokį finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gal reiketu

pradeti nuo roboto patanatomo? Kazkaip maziau rizikos keltu bandymai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS