Taigi šį kartą - kalakutienos ir kario troškinukas. Žinoma, kalakutieną galite pakeisti ir kita mėsa, tačiau nepamirškite, kad kalakutieną dietologai rekomenduoja kaip vieną iš sveikiausių mėsų.
Reikės:
	800 gramų kalakutienos filė
	1 didelio svogūno
	300 gramų pievagrybių
	2 didelių morkų
	3 skiltelių česnako
	1 šaukštelio kario
	1 litro vištienos sultinio arba vandens
	Kapotų krapų
	Druskos ir maltų pipirų
	Aliejaus kepimui
Kalakutieną, morkas ir svogūnus supjaustykite panašaus dydžio, nelabai smulkiais gabaliukais. Pievagrybius perpjaukite į 2-4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir maišydami apie 5 minutes pakepinkite svogūnus bei morkas. Tuomet suberkite smulkintą svogūną bei karį ir pakaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite kalakutienos gabaliukus, viską išmaišykite ir palaikykite 2 minutes, kad mėsos paviršius pakeistų spalvą (taptų matinis).
Visą šią masę apipilkite sultiniu, įdėkite druskos bei pipirų. Troškinkite ant nedidelės ugnies tol, kol mėsa ir morkos pilnai suminkštės - maždaug 40 minučių. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, suberkite pievagrybius.
Supilstykite troškinį į nedidelius indelius ir papuoškite kapotais krapais.
 
                     
                               
                               
             
             
             
            
Naujausi komentarai