Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau | KaunoDiena.lt

KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKAS: VISADA TRUPUTĖLĮ DAUGIAU

  • 2

Geras maistas, vienybė, bendruomeniškumas per karantiną dar aktualesni nei iki šiol. Kėdainių konservų fabrikas, kurio produkcijos poreikis kelis pastaruosius mėnesius žymiai ūgtelėjo, jaučia didelę atsakomybę ir toliau nenutrūkstamai tiekti kokybišką lietuvišką produkciją.

Pasinaudokime galimybėmis

Prieš 75 metus Kėdainiuose įkurtas konservų fabrikas šiuo metu gamina daugybę įvairios produkcijos, tarp kurios – ir jau paruošti patiekalai. Konservuotas daržoves, vaisius, uogienes, kitus produktus maistui ruošti, pagardus galima panaudoti ir senam šeimos receptui įgyvendinti, ir kuriant kažką naujo, leidžiant pasireikšti fantazijai.

„Visada truputėlį daugiau“, – skelbia naujasis Kėdainių konservų fabriko šūkis. Visada truputėlį daugiau ir kasdieniam, ir šventiniam stalui. Daugiau galimybių, daugiau meistriškumo ir dėmesio, daugiau laiko kartu.

„Karantinas duoda daug trūkumų, bet ir pranašumų. Visi turėjome atsisakyti įvairių pramogų, laisvalaikio praleidimo formų, bet galime daugiau laiko leisti kartu šeimose. Taip pat tai puikus laikas išmokti gaminti arba patobulinti savo gaminimo įgūdžius, atnaujinti žinias, nes restoranai, kavinės uždaryti, gamina maistą tik išsinešti, daug kas dirbame iš namų“, – sakė Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius Andrius Viazovskis.

Prireikia dvigubai daugiau

Bendrovei šiuo laikotarpiu tenka didelė atsakomybė ir toliau gaminti patiekalus, maisto produktus, plėsti jų asortimentą, juos gaminti kokybiškus, ir tą daryti saugiai.

Karantino metu konservų fabrike imtasi visų būtinųjų priemonių apsaugoti darbuotojus, gamybos ir tiekimo procesą. Matuojama darbuotojų kūno temperatūra, jie visi aprūpinti veido kaukėmis, pirštinėmis, dezinfekciniais skysčiais. Gamyba optimizuota atskiromis zonomis, jose dirbantys darbuotojai turi minimalų tarpusavio sąlytį.

Kritiniu atveju, jeigu kuris nors susirgtų koronavirusu, būtų dezinfekuojama zona, kurioje jis dirbo, tos zonos darbuotojai būtų išleisti saviizoliacijai į namus, tačiau kitos zonos galėtų tęsti darbą, o tai yra labai svarbu norint vartotojams užtikrinti nenutrūkstamą maisto produktų ir patiekalų tiekimą.

Vasarį ir kovą gyventojai nupirko daug daugiau majonezo, kitų padažų, saldžiai konservuotos produkcijos, ypač daug konservuotų sriubų, pietų patiekalų. Pastarųjų dviejų sričių paklausa išaugo daugiau nei dvigubai, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

„Tai rodo, kad tokia produkcija Lietuvos žmonėms, ypač šiuo metu, yra labai reikalinga. Vadinasi, mūsų gaminamos produkcijos kokybiniai parametrai atitinka jų lūkesčius, mumis pasitikima“, – kalbėjo A. Viazovskis.

Visos Kėdainių konservų fabriko žaliavos yra iš patikimų ūkininkų ir tiekėjų. „Yra ilgametės sutartys, tarpusavio pasitikėjimas ir nenutrūkstamas tiekimas“, – dar vieną bendrovės stiprybių įvardijo vadovas.

Konservuoti produktai ir patiekalai yra ilgo galiojimo. Tai taip pat svarbu tokiu, kaip ši pandemija, atveju, kai daug neapibrėžtumo ir nežinomybės, kiek ji tęsis ir kaip viskas rutuliosis.

Velykų stalas: tradicinis ar kitoks?

Šiuo metu šalyje nuotaikos – anaiptol nešventinės, nepakilios, nors jau kitą savaitgalį laukia šv. Velykos, Kristaus prisikėlimo, gamtos pabudimo, pavasarinio džiaugsmo ir linksmybių šventė.

„Be abejo, Velykos šiemet bus kitokios, bet jas tikrai vertėtų švęsti. Šiemet jos bus be giminės susibūrimų, bet kaip šeimos vieningumo laikas. Pats su šeima tikrai būsiu kartu“, – sakė A. Viazovskis.

Viena naujovių – majonezas, pagamintas iš tikrų vištos kiaušinių trynių. „Lietuviškas originalus“ majonezas parduotuvėse pasirodys daugumoje Lietuvos parduotuvių prieš pat Velykas.

Nesvarbu, koks bus Velykų meniu – tradicinis ar neįprastas. Bendras pasirengimas šventei, susėdimas prie vieno stalo, tradicijų puoselėjimas šiuo nelengvu visiems metu gali būti dar vienas būdų, kaip saugiai praskaidrinti kasdienybę, puoselėti tarpusavio ryšius ir atrasti pilnatvę.

Kėdainių konservų fabrikas Lietuvos gyventojų Velykų stalui siūlo ir tradicinių, pamėgtų gaminių, ir naujovių.

Tarp tradicinių įmonės gaminių, kurie neabejotinai atsidurs daugybės gyventojų krepšeliuose, – įvairūs majonezai, marinuoti agurkėliai, žirneliai ir pagardai, pavyzdžiui, garstyčios, krienai.

Viena naujovių – majonezas, pagamintas iš tikrų vištos kiaušinių trynių. „Lietuviškas originalus“ majonezas parduotuvėse pasirodys daugumoje Lietuvos parduotuvių prieš pat Velykas.

Fabriko vyr. technologas A. Kulvietis kviečia paragauti naujienos – majonezo, kuris yra pagamintas iš tikrų vištos kiaušinių trynių.

„Žinoma, kiaušinių miltelius daugeliui gamintojų paprasčiau naudoti, bet mūsų naujasis cechas ir jame įdiegtos pažangiausios technologijos mums leidžia savo gaminius kurti ir iš pačių natūraliausių, tikrų žaliavų, tokių kaip, pavyzdžiui, žali kiaušiniai, kurie gamybos procese yra technologiškai apdirbami, pasterizuojami aukštoje temperatūroje“, – pasakojo fabriko vyr. technologas Algis Kulvietis.

Anot jo, kiaušinių milteliai yra saugesni naudoti, bet naujasis Kėdainių konservų fabriko cechas ir BRC FOOD auditorių sertifikuotos gamybinės technologijos jame lygiai taip pat saugiai leidžia gaminiuose naudoti ir natūralius produktus.

Grįžta prie šaknų

Iš viso parduotuves šiemet pasieks per 40 naujų Kėdainių konservų fabriko gaminių. Po Velykų prekybose pasirodys nauji pomidorų padažai ir kečupai bei užtepėlės.

Rudenį jau bus galima įsigyti raugintų agurkų ir kopūstų. „Grįžimas prie šaknų“, – taip A. Viazovskis įvardijo didesnį raugintos produkcijos pasirinkimą. Fabrikas buvo įkurtas 1944 m. rugpjūtį Kėdainiuose iš karto, kai atsitraukė karo linija. Tuo metu įmonei buvo iškeltas tikslas maitinti žmones, produkcija buvo įvairūs rauginti produktai.

Grįžtant prie šaknų ir bandant išgryninti savo pozicijas planuojama atnaujinti per 150 skirtingų produktų. Jie bus pažymėti atnaujintu „Kėdainių konservų“ prekės ženklu, kurį lydės naujasis šūkis „Visada truputėlį daugiau“, įkvėptas amžinatilsį tėvo Stanislovo.

Šiais metais bendrovė pradeda tiekti kaimyninėms Latvijai ir Estija naują produktų liniją KITCHEN MASTERS, į kurią sudėjo geriausius savo produktus ir skonius. Kėdainių konservų fabrikas nevengia pasirūpinti ir socialiai labiausiai pažeidžiamais žmonėmis. „Mūsų užduotis – maitinti žmones. Jausdami socialinę atsakomybę prisidedame prie įvairių socialinių akcijų“, – sakė A. Viazovskis. Pavyzdžiui, kovą pasirūpinta 207 Kėdainių miesto ir rajono gyventojais, kuriems mūsų pagalba labai reikalinga. Jiems buvo paruošti įvairių produktų rinkiniai. Tokia veikla tęsiama ir toliau.

Norisi naujų receptų? Kviečiame išbandyti Kėdainių konservų fabriko siūlomą receptų seriją, kurios dalį rasite čia arba šeštadienio "Kauno dienos" priede „Gera diena“, p. 26.

GALERIJA

  • Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau
  • Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau
  • Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau
  • Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau
  • Kėdainių konservų fabrikas: visada truputėlį daugiau
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kur dingo /agurkinio/ produkcija? gal nera glavniausio uzkandejo nes nera kuo uzgert?...

Šuoli raik

Truputelio užtepeles

SUSIJUSIOS NAUJIENOS