Keptos sezaminės vištienos receptas | KaunoDiena.lt

KEPTOS SEZAMINĖS VIŠTIENOS RECEPTAS

  • 0

Vištienos receptas, kuriame vyrauja skonių balansas - aštrumas, saldumas, sūrumas, rūgštumas, Greitai paruošiama ir 100 proc. gardu.

Sudėtinės dalys:

Vištiena, 800 g

Sviestas, 5 v. šaukštai

Cukrus, 1 v. šaukštas

Medus, 1/4 stiklinės

Sojos padažas, 1/4 stiklinės

Čili pipiras, pagal skonį

Česnakas, 2 skiltelės

Imbieras, 1 v. šaukštas

Vyno actas, 1 v. šaukštas

Pomidorų padažas, 2 v. šaukštai

Krakmolas, 1 a. šaukštelis

Vanduo, 100 ml

Gaminimas:

Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas – ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.

Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).

Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais,  keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!

Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180  įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS